شش پلاگین فوق العاده برای میکس درامز (همراه با ترفندهایی برای میکس)

درامز ممکن است پر چالش ترین ساز برای میکس باشد و در عین حال، بهترین تاثیر را روی میکس شما بگذارد. اگرچه هدف این است که کل کیت درام به عنوان یک مجموعه با میکس هماهنگ شود، اما این کار نیاز به این دارد که شما به تک تک اجزای کیت توجه داشته باشید.

در این مطلب به معرفی پلاگین هایی می پردازیم که برای میکس درامز مناسب هستند؛ سپس ترفندهایی برای استفاده از هرکدام را نیز با شما در میان خواهیم گذاشت.

1. FabFilter Pro-Q 3

یکی از بهترین پلاگین های اکولایزری که روی هر المانی در میکس، از جمله درامز، قابل استفاده است. این پلاگین برای رفع ایرادات، یکپارچه کردن تُن اجزای مختلف کیت درام و هماهنگ کردن صدای آن ها با دیگر المان های میکس ایده آل است.

با Pro-Q 3 می توانید ناهنجاری های موجود در فرکانس های بیس را کاهش دهید، صداهای ناهنجار و تیزی که در فرکانس های بالا وجود دارد را حذف کنید و یا با استفاده از باندهای مختلف، صداهای ناخوشایند را از درامز حذف نمایید.

باندهای این اکولایزر انعطاف زیادی دارند، رابط گرافیکی آن زیباست و اطلاعات مفیدی زیادی را به شما نمایش می دهد تا شما بتوانید تصمیمات مناسب تری اتخاذ کنید؛ همچنین صدای این پلاگین کاملا شفاف است.

اگر می خواهید به صدای درامز رنگ و کاراکتر بدهید، باید به سراغ پلاگین های شبیه ساز اکولایزرهای آنالوگ بروید، اما برای حذف رزونانس ها و زنگ های ناخوشایند و هر کار دیگری که نیاز به دقت بالایی داشته باشد، Pro-Q 3 انتخاب مناسبی خواهد بود.

ترفند میکس:

از Pro-Q 3 می توانید روی باس درام در حالت mid-side استفاده کنید. زمانی که میکس شما حدودا 80 درصد کامل شده است، وقت آن است که باس ها را پردازش کنید. اگر می بینید snare با وکال ها تداخل دارد، یا kick صدای گیتار بیس را ماسک می کند، اگرچه می توانید این المان ها را به صورت جداگانه پردازش کنید، اما با استفاده از Pro-Q 3 و بهره گیری از حالت mid-side می توانید کنترل بیشتری داشته باشید و شدت فرکانس های مورد نیاز در kick و snare را کاهش یا افزایش دهید. اگر سنج هایتان با گیتار الکتریک تداخل پیدا کرده، می توانید با استفاده از Pro-Q 3 و تمرکز روی side ها می توانید این ارتباط را بهتر مدیریت کنید.

2. oeksound SPIFF

SPIFF وسیله ی فوق العاده ای برای تغییر پانچ و تونالیته ی ضبط های شماست. این پلاگین برای انواع سورس ها مانند بیس، وکال و سینتی سایزرها قابل استفاده است، اما وقتی آن را روی صداهای کوبه ای مانند درامز استفاده کنید عملکرد درخشان آن نمایان می شود.

SPIFF نوعی پردازنده ی ترنزینت است که سینال ورودی را آنالیز کرده و تنها محتوایی از سیگنال که شما بخواهید را پردازش می کند. بخش عمده ای از صدای دلنشین درامز مربوط به ترنزینت آن می شود. SPIFF به شما اجازه می دهد ترنزینت ها را شکل دهید و آن ها را با توجه به محتوای فرکانسی درام کنترل کنید. مثلا اگر می خواهید صدای snare دست نخورده باقی بماند و تنها پانچ آن زیاد شود، SPIFF امکان انجام این کار را برای شما فراهم می کند. SPIFF وسیله ی فوق العاده ای برای برطرف کردن مشکلات صداهایی که با کیفیت نامناسبی ضبط شده اند یا درام هایی که با قدرت کم اجرا شده اند می باشد. این پلاگین حتی صدای درام هایی که هم اجرا و هم ضبط خوبی دارند را نیز به خوبی تقویت خواهد کرد.

ترفند میکس:

یکی از المان های کلیدی سبک های هارد راک، مخصوصا متال، صدای اصطلاحا “clicky” در kick می باشد. با استفاده از SPIFF می توان ترنزینت را در محدوده ی فرکانسی 4-6 kHz تقویت کرد تا به چنین صدایی دست یافت.

3. Soundtoys Devil-Loc Deluxe

Devil-Loc Deluxe یک کامپرسر، اکولایزر و saturator را در قالب یک پلاگین ساده در اختیار شما قرار داده است. با Devil-Loc همه چیز به راحتی می تواند از کنترل شما خارج شود و این بخشی از جذابیت های این پلاگین است. با کمی تغییر دکمه ی crush (که مربوط به کامپرشن است) به راحتی می توانید پانچ و یکدستی لِول صدا را تقویت کنید و با کمی چرخاندن بیشتر آن افکت های داینامیک و شدید پامپینگ ایجاد کنید. (نام و طراحی این پلاگین از کامپرسر سخت افزاری Shure Level-Loc برگرفته شده است.) وقتی شروع به تغییر کنترل های crunch و darkness کنید، جذابیت های این پلاگین نمایان می شود. Devil-Loc قادر است سیگنال مورد نظر شما را کاملا متحول کند. شما می توانید تاثیر این پلاگین روی سیگنال را به مقدار دلخواهتان تنظیم کنید.

ترفند میکس:

Devil-Loc را می توانید به صورت ملایم روی درامز استفاده کنید و یا با استفاده از آن صداهای کوبه ای را به شکلی تغییر دهید که قابل تشخیص نباشند. اگر می خواهید تنظیمات شدیدی روی Devil-Loc اعمال کنید، بهتر است چنین صدایی را تمام طول قطعه استفاده نکنید، چرا که درام دیستورت شده در تمام طول قطعه می تواند خسته کننده باشد و تمرکز شنونده را برهم بزند.

Devil-Loc روی kick، snare یا میکروفن های room در قسمت breakdown قطعه یا ترنزیشن ها یا هر زمان دیگری که می خواهید هیجان بیشتری در درامز ایجاد کنید قابل استفاده است.

4. Addictive Trigger

تکنیک لایه بندی کردن سمپل ها و انداختن آن ها روی درام اصلی (یا جایگزین کردن آن ها) چیز جدیدی نیست. این تکنیک مخصوصا برای مواقعی که ضبط درام یا خود درام (یا هر دو) حالت ایده آلی ندارند می تواند میکس را نجات دهد. پلاگین Addictive Trigger از شرکت XLN audio به شما اجازه می دهد صداهای درام خارق العاده ای را داشته باشید و در عین حال، داینامیک اجرای اصلی را حفظ کنید.

Addictive Trigger اطلاعات ترنزینت سیگنال ورودی را می خواند و اگر بلندی صدای سیگنال اصلی از محدوده ی مشخصی تجاوز کند، یک سمپل مشخص را اجرا خواهد کرد. هرچه درامر اجرای آرام تری داشته باشد، سمپلی که اجرا می شود هم صدای آرام تری خواهد داشت و به این ترتیب حالت طبیعی اجرا و داینامیک های آن حفظ خواهد شد و دیگر خبری از snare های یکنواخت و غیر طبیعی نخواهد بود.

پلاگین های زیادی برای جایگزینی و تقویت سمپل ها وجود دارند. سعی کنید دموی آن ها را امتحان کنید تا ببینید کدام یک صدا و رابط کاربری مناسب برای شما را ارائه می دهد.

ترفند میکس:

اگرچه منطقی تر روش، ارتقای درام اصلی (مثلا snare) با یکی از سمپل های هایی است که در Addictive Trigger وجود دارد و به شکل فوق العاده ای ضبط شده، اما اضافه کردن سمپل یک صدای درام دیگر را هم امتحان کنید. بعضی وقت های صدای snare نیاز به اضافه شدن اتک دارد – در این حالت می توانید یک سمپل cowbell را به صدای snare اضافه کنید تا کمبودهای درام اصلی را پوشش دهد.

5. UAD API Vision Channel Strip

این روزها شبیه سازهای چنل استریپ کیفیت بسیار خوبی دارند.

کنسول های مختلف (Neve، SSL، API و…) هر کدام کاراکتر و رنگ مخصوص به خودشان را دارند که به شما اجازه می دهد کاراکتر صوتی درامزتان را بهبود دهید. اگرچه بسیاری ا پلاگین های چنل استریپی که در حال حاضر موجود است می توانند برای درامز مناسب باشند، اما پلاگین API Vision Channel Strip از Universal Audio یکی از بهترین هاست. این پلاگین تقریبا تمام چیزی که از یک چنل استریپ انتظار دارید را در اختیار شما قرار می دهد – فیلتر، اکولایزر، یک gate/expander و کامپرسر/لیمیتر فوق العاده پانچی 225L.

چه بخواهید مشکلات کوچک میکس را برطرف کنید یا بخواهید کاراکتر صوتی قابل توجهی به صدا اضافه نمایید، API Vision مناسب شما خواهد بود.

ترفند میکس:

اگرچه تمام ماژول هایی که به آن ها اشاره کردیم فوق العاده هستند، شما همچنین می توانید برای ایجاد کرانچ مناسب در صدا، قسمت گِین ورودی را درایو کنید. استفاده از preamp saturation می تواند بسیار دلنشین و منعطف باشد و نسبت به دیگر پلاگین های چنل استریپ، صدایی شبیه تر به تجهیزات آنالوگ واقعی داشته باشد.

6. FabFilter Pro-R

معمولا توصیه نمی شود خیلی از پلاگین های ریورب برای درامز استفاده کنید. در عوض بهتر است اُورهِدها و صدای ضبط شده ی اتاق را با دقت بالانس کنید تا حس فضایی که اطراف کیت را فرا گرفته را به شنونده القا کنید. همچنین می توانید از کامپرشن روی میکروفن های مستقیم استفاده کنید تا دنباله ی صدای ضربه های درام و در نتیجه صدای اتاق را برجسته تر کنید.

با این حال پلاگین Pro-R از شرکت FabFilter از این جهت پلاگین ویژه ای است که می تواند به شکلی کاملا نامرئی ریورب هایی طبیعی به صدا بدهد و بدون این که حالتی دیجیتالی و مصنوعی داشته باشد، حس یک فضای واقعی را القا کند و در عین حال، یک افکت ویژه هم باشد. اگر می خواهید درام درام را در یک محیط غیر طبیعی، کوچک و رزونانت قرار دهید، این کار با Pro-R بسیار ساده انجام خواهد شد. اگ می خواهید صدای یک فضای رویاگونه ی غار مانند را شبیه سازی کنید، باز هم با استفاده از این پلاگین می توانید به خواسته تان برسید.

ترفند میکس:

Pro- R رابط گرافیکی خیره کننده ای دارد و ویژگی هایی را به شما ارائه می دهد که در بیشتر پلاگین های ریورب پیدا نمی شوند. سعی کنید با استفاده از قسمت های Decay Rate و Post EQ منحنی های منحصر به فردی ایجاد کنید تا صدای عجیبی داشته باشید که در فضاهای فیزیکی واقعی شنیده نمی شود.

 

منبع theproaudiofiles
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.