چرا ساندبار بعدی‌تان ‘باید’ از Dolby Atmos پشتیبانی کند؟

در دنیای امروز، ساندبار یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین گجت‌های ساخت انسان به شمار می‌آید. این محصولات جذاب و وسوسه‌انگیز به دلایل زیادی محبوب هستند که از جمله آن می‌توان به کیفیت صدای بالا، نصب و راه‌اندازی ساده، تنوع و قیمت‌های مناسب اشاره کرد. در واقع مهم نیست بودجه شما چه‌قدر است؛ چراکه با وجود برندهای مختلف و محصولات متنوع، به هر حال می‌توانید ساندبار مناسب خودتان را پیدا کنید.

طبیعتا همه ساندبارها مثل هم ساخته نمی‌شوند. برای مثال، بعضی از آن‌ها برای ارائه صدای باس غنی، دارای اتصال وایرلس و ساب‌ووفر اضافه هستند و بعضی دیگر، پا را فراتر از این گذاشته و از اسپیکرهای مجزا برای ارائه صدای Surround بهره می‌برند. در حال حاضر، تنها ویژگی که هنگام خرید ساندبار باید به آن توجه داشته باشید، پشتیبانی آن از Dolby Atmos است.

این روزها کمپانی‌های بزرگی همچون Sony ، LG ، Samsung ، Vizio ، Yamaha ، Sonos و JBL پشتیبانی از فناوری Dolby Atmos را به محصولات‌شان اضافه کرده‌اند. بگذارید صادقانه بگوئیم؛ این تکنولوژی هیجان‌انگیز قرار است تجربه تماشای فیلم و گوش کردن به موسیقی را در تئاترهای خانگی دگرگون کند.

به همین دلیل ما در این مقاله می‌خواهیم در مورد اهمیت این فناوری و دلیل آن‌که “چرا ساندبار بعدی‌تان ‘باید’ از Dolby Atmos پشتیبانی کند” صحبت خواهیم کرد. همراه‌مان باشید…

Dolby Atmos چیست؟

قبل از آن‌که بحث اصلی‌مان در مورد اهمیت این فناوری و نحوه کار آن را شروع کنیم، سعی کرده‌ایم تکنولوژی Dolby Atmos را تا حد خوبی توضیح دهیم. بنابراین اگر با این فناوری آشنا هستید، لازم نیست این بخش را مطالعه کنید. تکنولوژی Dolby Atmos (و هم‌تای آن DTS:X) به موزیسین‌ها و مهندسان صوت این امکان را می‌دهد تا صدای هر چیزی که شما می‌شنوید را به طور جداگانه کنترل کنند. حال این صدا می‌تواند صدای بال زدن یک زنبور یا موتورهای یک جت غول‌پیکر باشد.

در واقع “کنترل جداگانه اصوات” و “وجود اسپیکرهای متعدد ساندبار” به فیلم‌ساز یا موزیسین این امکان را می‌دهد تا بدون تغییر سایر اصوات(مانند دیالوگ یا صدای پس‌زمینه) ، ‘مکان’ صدای مورد نظرشان را به بهترین شکل ممکن کنترل کرده و آن را در فضای صوتی پیرامون بیننده/شنونده جابه‌جا کنند.

این فناوری برای فیلم‌بازها بسیار جذاب و لذت‌بخش خواهد بود. تصور کنید با حرکت یک شئ(مانند هواپیما) در فیلم، صدای مربوط به آن شئ در محیط پیرامون شما جابه‌جا شود. اگر ادیتورها و تدوین‌گران بتوانند حرکت و جابه‌جایی این اصوات را به‌درستی و به شکلی دقیق انجام دهند، تجربه بی‌نظیر و فوق‌العاده‌ای هنگام تماشای فیلم یا گوش کردن به موسیقی به بیننده/شنونده منتقل خواهد شد.

در سالن‌های بزرگ سینما که ده‌ها اسپیکر در سراسر سالن و حتی بالای سر بینندگان قرار دارد می‌توان صدای کوچک‌ترین اشیاء را هم کنترل کرده و نیم‌کره صوتی را دورتادور بینندگان به وجود آورد. اما در خانه‌ها به دلیل کمبود فضا، سیستم‌های Atmos و DTS:X نیز به گونه‌ای طراحی می‌شوند تا آمبیانس صوتی را در یک فضای کوچک‌تر(در مقایسه با سینما) تولید کنند. بنابراین این سیستم‌ها عموما به صورت ۳۲ کاناله + ۲ کانال باس در بازار موجود هستند. امروزه رایج‌ترین سیستم‌های Atmos و DTS:X با استاندارد ۵.۱.۲ فروخته می‌شوند. منظور از این عدد، یک پکیج ۵.۱ (شامل اسپیکرهای چپ، راست و ۲ اسپیکر ساروند) به علاوه ۲ اسپیکر اضافه برای قرارگیری روی سقف یا کف خانه است.

شاید با خودتان فکر کنید برای دستیابی به یک صدای حیرت‌انگیز Dolby Atmos حتما باید اسپیکرهای زیادی داشته باشید یا این‌که اگر تعداد اسپیکرهایتان کم باشد، حتما یک قدم از سالن‌های سینما عقب هستید اما اشتباه می‌کنید 🙂 با داشتن یک سیستم ‘مناسب’ می‌توانید به صدای بی‌نظیری دست یابید. توجه داشته باشید که سیستم ‘مناسب’ برای هر شخص و محیط می‌تواند کاملا متفاوت از دیگری باشد؛ چراکه برای مثال بعضی خانه‌ها بزرگ‌تر هستند یا متریال به کار رفته در ساخت دیوارها، کف و سقف در آن‌ها متفاوت است و شما با توجه به همه این موارد باید سیستمی که برایتان ‘مناسب‌تر’ است را خریداری نمائید.

چه چیزی باعث تمایز ساندبارهای Dolby Atmos می‌شود؟

ساندبارهای Atmos هم مانند ساندبارهای ساروند معمولی در طرح‌ها، اندازه‌ها و کیفیت‌های مختلف در بازار موجود هستند اما ۲ ویژگی اصلی آن‌ها را از ساندبارهای عادی متمایز می‌کند.

اولین و بدیهی‌ترین ویژگی آن‌ها، پشتیبانی از محتوای Dolby Atmos است. به عبارت دیگر، با اتصال این ساندبارها به تلویزیون‌های OLED ال‌جی یا Apple TV – که از Dolby Atmos پشتیبانی می‌کنند – این دستگاه‌ها خیلی خوب متوجه می‌شوند که باید اصوات را به صورت Dolby Atmos به سیستم ساندبار منتقل کنند.

ویژگی دوم ساندبارهای Dolby Atmos ، امکان خلق صداهای موجود در ارتفاع(سقف یا کف) است که به شما امکان تجربه صدای غنی ساروند را می‌دهد.

آیا تلویزیون شما از سیستم Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند؟

به دلیل آن‌که ساندبارهای Dolby Atmos برای خلق اصوات ساروند از اطلاعات دیجیتالی زیادی استفاده می‌کنند، اکثر تلویزیون‌های قدیمی که از اتصالات آنالوگ برای انتقال داده‌های صوتی و تصویری به ساندبار یا سایر تجهیزات الکترونیکی استفاده می‌کردند، با این نوع ساندبارها سازگاری ندارند. بنابراین علی‌رغم انتقال دیتا از طریق پورت HDMI ، وجود این پورت روی تلویزیون یا ویدیوپلیر تضمین نمی‌کند که دستگاه مورد نظر حتما از سیستم Dolby Atmos پشتیبانی کند.

اگر می‌خواهید صدای ویدیوپلیر توسط ساندبار Dolby Atmosتان پخش شود، باید آن را از طریق کابل HDMI به ساندبار وصل کنید اما اگر می‌خواهید تلویزیون را به طور کامل به این سیستم متصل کنید، می‌بایستی از پورت HDMI ARC یا eARC تلویزیون برای این منظور استفاده کنید. متأسفانه بعضی تلویزیون‌های قدیمی فاقد این پورت‌ها هستند و این به معنای عدم پشتیبانی تلویزیون از این فناوری هیجان‌انگیز است.

نکته جالب ماجرا این است که اگر ساندبار شما پورت‌های اپتیکال داشته باشد، هنوز هم می‌توانید تلویزیون را به آن متصل کرده و از صدای Dolby Atmos لذت ببرید اما اگر تلویزیون‌تان پورت HDMI ARC را نداشت و ساندبارتان هم از اتصالات اپتیکال(نوری) پشتیبانی نمی‌کرد، می‌توانید تلویزیون را به صورت عادی به اسپیکرهای ساندبار متصل کنید یا از اسپیکر داخلی تلویزیون استفاده نمائید.

قبل از خرید ساندبار Dolby Atmos حتما اتصالات ساندبار و تلویزیون‌تان را چک کنید تا بعدا مشکلی از این بابت به وجود نیاید. البته در ادامه مقاله، بخشی را به همین موضوع اختصاص داده‌ایم و به طور مفصل در مورد ویژگی‌هایی که هنگام خرید ساندبار Dolby Atmos باید به آن‌ها توجه داشته باشید، صحبت کرده‌ایم.

برای بهره‌مندی از صدای Dolby Atmos به چه چیزهایی نیاز دارید؟

حتی اگر ساندبار شما از Dolby Atmos پشتیبانی کند و اسپیکرهای وایرلس ساب‌ووفر هم داشته باشد، مادامی که محتوای شما Dolby Atmos نباشد نمی‌توانید از کیفیت صوتی Dolby Atmos بهره‌مند شوید. البته ساندبار شما می‌تواند اصوات عادی و Dolby Digital 5.1 را نیز به بهترین شکل ممکن پخش کند اما به هر حال آبجکت‌های صوتی – که در بخش‌های قبل در مورد آن صحبت کردیم – نمی‌توانند آن‌طور که باید و شاید، پخش شوند.

برای درک بهتر این موضوع، تصور کنید یک تلویزیون 4K HDR داریم اما محتوای تصویری‌مان HD است. در این شرایط، تلویزیون کارش را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد اما اگر محتوا 4K باشد، هدف اصلی خرید این تلویزیون که دستیابی به وضوح بالاتر بوده نیز محقق می‌شود.

یکی از مشکلات همیشگی کاربرانی که ساندبارهای Dolby Atmos را تهیه می‌کنند این است که نمی‌توانند مطمئن شوند که صدایی که از ساندبار پخش می‌شود واقعا Dolby Atmos است یا خیر. به همین دلیل ما سعی کردیم تا حد ممکن در مورد ویژگی‌های اصوات Dolby Atmos صحبت کنیم تا به‌راحتی بتوانید آن را از اصوات دالبی معمولی تمیز دهید.

چرا بعضی سیستم‌های Dolby Atmos چند اسپیکر مجزا دارند؟

از لحاظ فنی، برای دستیابی به صدای Dolby Atmos باید حداقل از سیستم‌های ۵.۱.۲ استفاده کنید. در کانفیگ‌های ۵.۱.۲ شاهد اسپیکر‌های مرکزی(Center) ، چپ و راستِ جلو، چپ و راست ساروند، چپ و راست ارتفاع(اسپیکرهای مخصوص قرارگیری روی سقف یا کف) و یک ساب‌ووفر هستیم.

بعضی ساندبارهای Dolby Atmos مانند Vizio SB36514-G6 علاوه بر موارد فوق، از کانال‌های صوتی اضافه و یک مجموعه اسپیکر ارتفاع اضافه نیز بهره می‌برند. بنابراین کانفیگ این نوع ساندبارها را می‌توان ۵.۱.۴ دانست.

شاید با خودتان تصور کنید که برای بهره‌مندی از اصوات Dolby Atmos حتما باید از یک ست شامل چند اسپیکر مختلف استفاده کرد در حالی که واقعا این‌طور نیست. البته هرچه تعداد اسپیکرها بیش‌تر باشد، کیفیت، وضوح و دقت اصوات Dolby Atmos هم بیش‌تر خواهد بود اما این بدان‌معنا نیست که ساندبارهای یک تکه(یک محصول شامل چند درایور صوتی) نمی‌توانند اصوات Dolby Atmos را پخش کنند. برای مثال، ساندبار Ambeo کمپانی Sennheiser یکی از محصولاتی است که علی‌رغم یک تکه بودن‌اش، صدای حیرت‌انگیزی و غنی را ارائه می‌دهد. توجه داشته باشید که منظور از درایور، قطعات الکتریکی مانند توئیتر، ووفر و میدووفر است که اصوات را به صورت فیزیکی تولید می‌کنند و هر اسپیکر می‌تواند یک یا چند درایور داشته باشد. درایورهای ساندبار Ambeo با بهره‌گیری از تکنیک شبیه‌سازی ساروند، اصوات را به گونه‌ای تولید می‌کنند که گویی هر صدا از چند اسپیکر مجزا در طرفین شما پخش می‌شود. با استفاده از این تکنیک منحصربه‌فرد، سنهایزر می‌تواند اصوات موجود در ارتفاع را هم تا حد خوبی شبیه‌سازی کند.

Sonos Arc یکی از ساندبارهای دیگری است که تا حدودی شبیه ساندبار Ambeo سنهایزر کار می‌کند. هرچند فناوری شبیه‌سازی این ساندبار شباهت زیادی به سنهایزر دارد اما تعداد درایورهای آن کم‌تر از ساندبار سنهایزر است.

توجه داشته باشید که فاکتورهای زیادی در کیفیت و وضوح اصوات تأثیرگذارند و “تعداد اسپیکرها” فقط یکی از این فاکتورهاست. بنابراین، علی‌رغم تصور عموم مردم، “تعداد اسپیکر” فاکتور خوبی برای انتخاب/عدم انتخاب یک ساندبار نیست و محصولاتی مانند Sonos Arc و Ambeo این موضوع را اثبات کرده‌اند.

شبیه‌سازی ارتفاع در سیستم‌های Dolby Atmos

هرچند ممکن است عجیب به نظر برسد اما واقعیت آن است که ساندبارهای Dolby Atmos می‌توانند با تنها ۲ اسپیکر صدای بسیار طبیعی و خوبی را تولید کنند. در واقع وقتی صحبت از Dolby Atmos به میان می‌آید، مقصود ما ‘فناوری’ Dolby Atmos است نه ساندبارهای Dolby Atmos. شاید این سوال مطرح شود که با فقدان اسپیکرهای ارتفاع، ساندبار چگونه می‌تواند اصوات موجود در ارتفاع را تولید کند؟ پاسخ این سوال، بسیار ساده است؛ ساندبارهای Dolby Atmos با استفاده از درایورهایی که دارند، می‌توانند صدای هر یک از اسپیکرهایی که به آن متصل نشده‌اند را شبیه‌سازی کنند. بنابراین حتی اگر درایوری برای پخش اصوات ساروند یا مرکز(Center) وجود نداشته باشد هم ساندبار می‌تواند آن‌ها را شبیه‌سازی کند!

متأسفانه ما هیچ‌وقت سیستم شبیه‌ساز ساندبارها را تست نکرده‌ایم و در نتیجه خیلی نمی‌توانیم در مورد کیفیت و وضوح آن‌ها صحبت کنیم اما تلویزیون‌هایی که با استفاده از اسپیکرهای داخلی‌شان سعی در شبیه‌سازی صدای Dolby Atmos داشتند، همیشه ما را ناامید کردند و هرگز عملکرد خوبی نداشتند. به همین دلیل، فعلا توصیه می‌کنیم ساندباری را تهیه کنید که علاوه بر اسپیکرهای اصلی، اسپیکرهای ارتفاع هم داشته باشد.

مهم‌ترین ویژگی‌های یک سیستم Dolby Atmos باکیفیت

 

ساندبارهای Dolby Atmos امروزی ویژگی‌های جذاب و هیجان‌انگیز زیادی دارند. این‌که هر یک از این ویژگی‌ها چه‌قدر برای شما اهمیت دارند، به نیازها و هدف شما از خرید ساندبار بستگی دارد. ما هرگز نمی‌خواهیم بگوئیم که فلان ساندبار خوب/بد است و اصلا در مورد خرید ساندبارها حرفی نمی‌زنیم و در عوض، با ارائه اطلاعات خوبی در مورد ویژگی‌های یک ساندبار Dolby Atmos باکیفیت، به شما کمک می‌کنیم تا یک محصول خوب و ‘مناسب’ را خریداری نمائید.

  • پشتیبانی از DTS:X : چه باور کنید و چه نکنید، علی‌رغم آن‌که ساندبارهای Dolby Atmos و DTS:X بسیار شبیه یک‌دیگر هستند، بعضی ساندبارها تنها از یک فرمت پشتیبانی می‌کنند. به عبارت دیگر، اگر آرشیو کامل و بزرگی از فیلم‌های بلوری تهیه کرده‌اید، باید مطمئن شوید که ساندبار مورد نظرتان علاوه بر Dolby Atmos ، از DTS:X هم پشتیبانی می‌کند یا خیر. هرچند امروزه Dolby Atmos به محبوب‌ترین فرمت صوتی سرویس‌های استریم آنلاین مانند نتفلیکس، دیزنی پلاس و Amazon Prime Video تبدیل شده اما محتوای ویدیویی مبتنی بر دیسک(مانند بلوری و…) کماکان با فرمت DTS:X قابل پخش خواهند بود.
  • ورودی‌های HDMI : اگرچه ساندبارهای Dolby Atmos اطلاعات صوتی را از طریق پورت HDMI منتقل می‌کنند اما [به دلیل آن‌که ساندبارهای Dolby Atmos از اتصالات اپتیکال پشتیبانی نمی‌کنند] متأسفانه نمی‌توان دستگاه‌هایی مانند ویدیوپلیر و… را ‘به طور مستقیم’ به این ساندبارها متصل نمود. برای مثال، ساندبار Sonos Arc فقط از پورت HDMI ARC/eARC برای دریافت محتوای صوتی تلویزیون استفاده می‌کند و اگر بخواهید صدای ویدیوپلیرتان توسط اسپیکرهای ساندبار پخش شود، می‌بایستی آن را به وسیله پورت HDMI به تلویزیون وصل کنید. این موضوع نه‌تنها کمی پیچیده است، بلکه همه تلویزیون‌ها توانایی انتقال اطلاعات Dolby Atmos از طریق پورت HDMI ARC را ندارند.
  • پشتیبانی از 4K ، HDR و Dolby Vision : اگر می‌خواهید محتوای 4K ، HDR یا Dolby Vision را روی تلویزیون‌تان پخش کنید، قبل از هرچیز باید مطمئن شوید که آیا ساندبار شما توانایی انتقال اطلاعات صوتی مربوط به 4K ، HDR و Dolby Vision را دارد یا خیر. متأسفانه بعضی ساندبارها فقط از فرمت‌های 4K و HDR10 پشتیبانی می‌کنند و توانایی انتقال اطلاعات Dolby Vision را ندارند. بنابراین هنگام خرید ساندبار، حتما به این موضوع توجه ویژه داشته باشید.
  • پشتیبانی از HDMI eARC : پورت HDMI ARC برای انتقال صدا و تصویر روی یک کابل، بسیار عالی است اما متأسفانه کیفیت آن محدود است. به طور کلی، Dolby Atmos به ۲ شکل Lossy (از طریق Dolby Digital Plus و کمپرشن دیتا با از دست رفتن بخشی از اطلاعات) و Lossless (از طریق Dolby TrueHD و کمپرشن دیتا بدون از دست دادن هیچ اطلاعاتی) ارائه می‌شود و فقط پورت HDMI eARC از Dolby TrueHD پشتیبانی می‌کند. بنابراین اگر می‌خواهید یک ساندبار به‌روز و مدرن خریداری کنید، حتما این نکته را مد نظر قرار دهید.
  • دستیار صوتی: امروزه بسیاری از ساندبارها به صورت پیش‌فرض از دستیارهای صوتی مانند Google Assistant و Amazon Alexa پشتیبانی می‌کنند و ساندبارهایی مثل Sonos Arc حتی به شما این امکان را می‌دهند تا از هر دوی آن‌ها استفاده کنید. وجود دستیار صوتی برای پخش موسیقی و کنترل ولوم و… به خودی خود بسیار مفید است. حال اگر تلویزیون شما هم از دستیارهای صوتی مانند Google Assistant و Amazon Alexa پشتیبانی کند، می‌توانید از آن برای پخش فیلم، کنترل تلویزیون و… نیز استفاده کنید. بنابراین هنگام خرید ساندبار، مطمئن شوید که ساندبار مورد نظرتان از دستیارهای صوتی پشتیبانی می‌کند.
  • بلوتوث: اگرچه بلوتوث هنوز هم روی اکثر قریب به اتفاق ساندبارها تعبیه می‌شود اما با این حال بعضی کمپانی‌ها ترجیح می‌دهند آن را در محصولات‌شان تعبیه نکنند. پس اگر چنان‌چه موبایل/تبلت اندرویدی دارید و می‌خواهید از طریق بلوتوث موسیقی‌های داخل گجت را به ساندبار استریم کنید، باید ساندباری را تهیه نمائید که بلوتوث داشته باشد.
  • پشتیبانی از سیستم‌های Multi-Room : اگر در خانه‌تان از سیستم‌های Multi-Room استفاده می‌کنید یا قصد خرید یکی از این سیستم‌ها را دارید، طبیعتا باید ساندباری را خریداری کنید که از این سیستم‌ها پشتیبانی کند. امروزه فناوری‌ها و ابزارهای زیادی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید سیستم Multi-Room مخصوص خودتان را راه‌اندازی کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به Sonos ، Google Chromecast و Apple AirPlay 2 اشاره نمود. اول از همه باید در مورد ابزار مورد نظرتان تصمیم‌گیری کنید و سپس مطمئن شوید که اسپیکرهایتان با آن سرویس سازگار هستند.
  • پشتیبانی از مادون قرمز: فارغ از آن‌که روزبه‌روز به تعداد کمپانی‌هایی که از کنترل‌های بلوتوثی استفاده می‌کنند افزوده می‌شود اما هنوز هم وقتی صحبت از کنترل سیستم‌های تئاتر خانگی به میان می‌آید، کنترل‌های مادون قرمز حرف اول را می‌زنند. ساندباری که گیرنده مادون قرمز داشته باشد، می‌تواند با اغلب فرستنده‌های مادون قرمز سازگار باشد. به هر حال وقتی چند کنترل بلوتوثی نزدیک هم باشند، ممکن است عملکرد همه دستگاه‌ها تحت تأثیر یک‌دیگر قرار گیرند؛ بنابراین بهتر است ساندباری را انتخاب کنید که دارای گیرنده مادون قرمز باشد.
  • مانت‌ها(گیره‌های) دیواری: خوش‌بختانه بعضی کمپانی‌ها درون جعبه ساندبارهایشان تعدادی مانت دیواری هم قرار می‌دهند در حالی که بسیاری از کمپانی‌ها مانت‌های دیواری را به صورت جداگانه به فروش می‌رسانند. بنابراین اگر می‌خواهید اسپیکرهای ساندبارتان را به دیوار متصل کنید، حتما محصولی را برگزینید که درون جعبه‌اش تعدادی مانت دیواری داشته باشد.
  • ساب‌ووفر: وقتی صحبت از اصوات باس فرکانس پائین به میان می‌آید، سایز ساب‌ووفر اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. به همین دلیل است که اکثر ساندبارها با ۲ اسپیکر ‘مخصوص’ ساب‌ووفر طراحی و عرضه می‌شوند. البته بعضی محصولات مانند Sennheiser Ambeo و Sonos Arc فاقد این ۲ اسپیکر هستند و سعی می‌کنند صدای آن را شبیه‌سازی کنند اما به طور کلی، یک ساندبار Dolby Atmos باید ساب‌ووفر داشته باشد و سایر درایورها معمولا نمی‌توانند صدای یک ساب‌ووفر واقعی را شبیه‌سازی/بازسازی کنند.
  • پشتیبانی از صدای Hi-Res : این قابلیت، چندان ضروری نیست اما به هر حال بعضی افراد ترجیح می‌دهند اصوات را به صورت Hi-Res بشنوند. پس اگر شما هم جزو این دسته هستید، هنگام خرید ساندبار به پشتیبانی آن از Hi-Res توجه داشته باشید.
  • معرفی بعضی از بهترین ساندبارهای Dolby Atmos حال حاضر

در این بخش، بعضی از بهترین ساندبارهای Dolby Atmos موجود در بازار را مورد بررسی اجمالی قرار داده‌ایم.

Sonos Arc (قیمت: ۷۰۰ دلار)

ساندبار Arc کمپانی Sonos علاوه بر کیفیت ساخت بالا و صدای غنی و پرقدرت‌اش، بسیار مقرون‌به‌صرفه و خوش‌قیمت است. متأسفانه این محصول از ورودی HDMI پشتیبانی نمی‌کند اما با این حال برای کسانی که قصد ورود به دنیای ساندبارهای Dolby Atmos را دارند یا می‌خواهند اکوسیستم Sonos خود را تکمیل کنند، این ساندبار گزینه بسیار مناسبی است.

Samsung HW-Q90R (قیمت: ۱۷۰۰ دلار)

ساندبار HW-Q90R کمپانی سامسونگ با بهره‌مندی از ست کامل اسپیکرهای ساروند و ساب‌ووفر وایرلس و البته کیفیت پخش موسیقی بی‌نظیرش، محصول بسیار خوب و کاملی به شمار می‌آید. شایان ذکر است در بازار ساندبارهای Dolby Atmos کمپانی‌های کمی وجود دارند که کیفیت پخش موسیقی ساندبارهایشان هم مانند پخش صدای فیلم، خوب و رضایت‌بخش است و سامسونگ یکی از آن کمپانی‌هاست. یکی از مشکلاتی که هنگام تست این ساندبار با آن مواجه شدیم، تأخیر بسیار ناچیز در سینگ تصویر و صدا بود. البته میزان تأخیر به حدی نیست که کاربران بتوانند آن را سریع تشخیص دهند. ضمن این‌که با انجام بعضی تنظیمات و راه حل‌ها می‌توان این تأخیر را از بین برد اما به هر حال این یکی از مشکلات این ساندبار است و ما هم باید به آن اشاره می‌کردیم.

Vizio SB36514-G6 (قیمت: ۷۰۰ دلار)

ساندبار SB36514-G6 کمپانی Vizio را می‌توان محصولی سرآمد و زیبا در بین سایر ساندبارهای Dolby Atmos دانست. از آن‌جا که قیمت این ساندبار بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه است، شاید این تصور برای شما به وجود آید که با یک محصول معمولی و حتی بی‌کیفیت روبه‌رو هستید در حالی که واقعا این‌طور نیست. SB36514-G6 با داشتن اسپیکرهای ساروند و ساب‌ووفر وایرلس، صدایی بسیار گرم و غنی را ارائه می‌دهد. به هر حال اگر می‌خواهید با یک بودجه محدود، چند اسپیکر ساروند خوش‌ساخت و باکیفیت خریداری نمائید، این ساندبار گزینه بسیار خوبی است.

Sennheiser Ambeo (قیمت: ۲۵۰۰ دلار)

هرچند این ساندبار ساب‌ووفر و اسپیکرهای مجزا ندارد اما با گوش کردن به صدای Ambeo این موضوع را به طور کلی فراموش خواهید کرد 🙂 همان‌طور که می‌بینید، Ambeo قیمت بسیار بالایی دارد؛ پس اگر قیمت آن برایتان اهمیتی ندارد و دنبال یک ساندبار Dolby Atmos یک تکه هستید، در حال حاضر گزینه‌ای بهتر از Ambeo وجود ندارد.

LG SN11RG (قیمت: ۱۷۰۰ دلار)

ساندبار قدرت‌مند SN11RG کمپانی ال‌جی را می‌توان رقیب مستقیم ساندبار HW-Q90R سامسونگ دانست. هرچند این ساندبار صدای بسیار غنی و با جزئیات بالایی دارد اما متأسفانه تعداد ورودی‌های HDMI آن فقط ۲ تاست که این امر باعث می‌شود نتوانید گیرنده A/Vتان را جایگزین کنید. وقتی صحبت از ویژگی‌های فنی به میان می‌آید، می‌بینیم این کمپانی تمام نواقص و کمبودهای تعداد ورودی HDMIاش را با ویژگی‌ها و امکانات خوبی نظیر دستیار صوتی Google Assistant ، پشتیبانی از DTS:X ، صدای Hi-Res و LG AI Sound Pro (که صدا و تصویر را به شکلی دقیق سینک می‌کند) جبران کرده‌است.

JBL Bar 9.1 (قیمت: ۱۰۰۰ دلار)

این ساندبار با استفاده از ۲ اسپیکر جداشدنی وایرلس که با باتری کار می‌کند و دارای درایورهای Up-Firing (درایورهای تعبیه‌شده در قسمت بالایی اسپیکر) است، اصوات Dolby Atmos را به شکل خوب و رضایت‌بخشی ارائه می‌دهد. “اسپیکرهای جداشدنی وایرلس” ایده جاه‌طلبانه‌ای است که در اکثر قریب به اتفاق مواقع، به‌خوبی و بدون مشکل خاصی کار می‌کند. JBL Bar 9.1 به لطف ساب‌ووفر وایرلسی که دارد، اصوات باس را به شکل بی‌نظیری تولید می‌کند و با قیمت رقابتی خود، در برابر اکثر ساندبارهای Dolby Atmos با اسپیکرهای جداگانه ایستادگی می‌کند.

آیا واقعا به سیستم‌های Dolby Atmos ‘نیاز’ دارید؟

ساندبارهای Dolby Atmos در مقایسه با گیرنده‌های A/V و اسپیکرهای معمولی، گزینه مطلوب‌تری محسوب می‌شوند. در اغلب موارد، بسیاری از علاقه‌مندان به تئاترهای خانگی، از ایجاد یک سیستم با کامپوننت‌های مجزای A/V ناامید می‌شوند؛ در حالی که با راه‌اندازی سیستم Dolby Atmos بدون نگرانی خاصی می‌توانند به هدف‌شان برسند و به صدایی باکیفیت و دقیق دست یابند.

بعضی افراد بر این باورند که تهیه ساندبارهای Dolby Atmos هزینه اضافی روی دوش آن‌ها می‌گذارد. این موضوع تا حدی درست است اما این را هم در نظر داشته باشید که با وجود کیفیت صوتی بالای این محصولات نسبت به سیستم‌های A/V ، از خرید ساندبارها و سیستم‌های Dolby Atmos به هیچ عنوان پشیمان نخواهید شد.

متأسفانه در حال حاضر ساندبارها و سیستم‌های Dolby Atmos قیمت بسیار بالایی دارند و اصلا مقرون‌به‌صرفه نیستند بنابراین اگر بودجه محدودی دارید یا فکر می‌کنید توانایی خرید این محصولات هیجان‌انگیز را ندارید، اصلا نگران نباشید چون این موضوع، کاملا طبیعی است. از این گذشته، اگر نمی‌خواهید پول زیادی را برای خرید ساندبارهای گران‌قیمت هزینه کنید، توصیه می‌کنیم محصولات باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه‌ای مانند Yamaha YAS-209 و Sonos Beam را نیز مورد بررسی قرار دهید.

منبع digitaltrends
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.