ترفندهایی برای پردازش خلاقانه ی لوپ های درامز

در بیشتر تنظیم های موسیقی مدرن، مثل پاپ، هیپ هاپ یا موزیک الکترونیک، احتمالا با تعداد زیادی لوپ درامز یا لوپ هایی که فایل های استریو هستند سروکار داشته باشید.
بیشتر مواقع ما نیاز به این داریم که بعضی از المان های آن لوپ ها را تغییر دهیم تا با تنظیم قطعه مان بهتر جور شود، یا این که آن لوپ را کاملا بر حسب سلیقه مان شخصی سازی کنیم.
آشکارترین راه برای تغییر صدای یک لوپ استفاده از اکولایزر است تا طیف فرکانسی آن را تغییر دهیم. راه دیگر این است که لوپ را به قسمت های کوچک تری تقسیم کنیم تا بتوانیم در آن تغییرات ریتمیک ایجاد کنیم. هر دوی این تکنیک ها برای دهه هاست که در موسیقی هیپ هاپ مورد استفاده قرار می گیرند.
اگرچه این تکنیک ها بسیار خوب و موثر هستند و همیشه باید آن ها را در نظر داشته باشید، اما با این تکنیک ها محدودیت هایی در کار شما و نتیجه ای که میگرید وجود خواهد داشت.
از آنجایی که ما با یک فایل استریو طرف هستیم و همیشه به تک تک ترک های موجود در تنظیم دسترسی نداریم، باید راه های دیگری برای تغییر المان های دیگر پیدا کنیم.

مونو و استریو

یک راه آسان برای پیدا کردن دسترسی بیشتر به اجزایی که در تنظیم لوپ ها به کار رفته شده این است که کانال های چپ و راست لوپ را سولو کنید و به هرکدام از این کانال ها در حالت مونو گوش کنید.
بعضی وقت ها کانال سمت چپ تفاوت زیادی با کانال راست دارد و این به شما اجازه می دهد چیزهایی مانند ریورب را از دیگر صداها جدا کنید (مخصوصا در آهنگ های قدیمی تر).

تقسیم بندی فرکانس ها

یک تکنیک حرفه ای اما بسیار کارآمد این است که لوپی که دارید را دوبل کنید و سپس با استفاده از EQ لوپ را به محدوده های مختلف فرکانسی تقسیم کنید.
یکی از کاربردهای این تکنیک این است که به شما اجازه می دهد لوپ های درامز مونو را جذاب تر کنید.
فرض کنید که یک لوپ درامز داریم و از آن دو کپی درست می کنیم؛ پس در نهایت سه لوپ درامز مشابه خواهیم داشت و روی هرکدام از آن ها یک EQ قرار می دهیم.
روی اولین ترک یک فیلتر low-pass استفاده کنید. تمام فرکانس های بالای ۱۵۰Hz را فیلتر کنید (این ۱۵۰Hz فرکانس دقیقی که باید فیلتر را روی آن تنظیم کنید نیست، مثل همیشه از گوش هایتان استفاده کنید). فیلتر این ترک را باید طوری تنظیم کنید که در آن فقط صدای kick را بشنوید. حالا روی این ترک kick می توانید از کمپرسورها و دیگر افکت های دلخواهتان استفاده کنید.
روی ترک دوم از یک فیلتر band-pass استفاده کنید و شروع آن را جایی قرار دهید که ترک قبل را از آن جا به بعد فیلتر کردید (در این مثال این فرکانس ۱۵۰Hz). انتهای این فیلتر باید جایی در محدوده ی فوقانی فرکانس های میانی باشد. روی این ترک افکت های متفاوتی را اضافه کنید و بر حسب سلیقه تان از کمپرسور استفاده کنید.
سومین ترک، مربوط به فرکانس های بالای لوپ درامز شما می شود. روی این ترک از یک فیلتر high-pass استفاده کنید تا فقط فرکانس های بالا از آن عبور کنند. افکت های استریو روی این ترک نتیجه ی خوبی به شما خواهند داد، افکت هایی مانند chorus ،phaser و افکت هایی که استریو ایمیج را گسترده می کنند.
از بین این سه ترک شما می توانید ترک دوم (فرکانس های میانی) و ترک سوم (فرکانس های بالا) را به کانال های ریورب و دیلی send کنید.

مطالب مرتبط

وارونه کردن phase

یکی از ترفندهایی که برای مجزا کردن قسمتی از طیف فرکانسی می توانید انجام دهید وارونه کردن phase است.
لوپ درامز را روی یک ترک دیگر کپی کنید و سپس قطبیت ترک دوم را تغییر دهید (این کار با استفاده از دکمه هایی با نام phase switch یا polarity انجام می شود). در این حالت وقتی هر دو ترک را پلی می کنید باید سکوت کامل بشنوید.
حالا به ترک اول یک اکولایزر اضافه کنید و شروع به افزایش دادن گِین فرکانسی که می خواهید بشنوید بکنید. خواهید دید که فرکانس مشخص شده به صورت ایزوله شنیده می شود. در روش هایی به غیر از این روش سخت بتوان به چنین چیزی دست پیدا کرد.
بعضی وقت ها به خاطر عواملی مانند latency که به وسیله ی EQ یا عدم توانایی نرم افزار آهنگسازی در جبران کردن latency حاصل از پلاگین ها به وجود می آید، شما نمی توانید سکوت کاملی را بشنوید. در این حالت فقط اکولایزر را روی ترک دیگر کپی کنید و روی این ترک، اکولایزر را دست نخورده باقی بگذارید و هیچ تنظیمی روی آن انجام ندهید.

جایگزین کردن صداها

اگر از ریتم درامز خوشتان آمده باشد اما صداهایی که در آن درامز استفاده شده را نپسندیده باشید چطور؟
جایگزین کردن صداها و در عین حال نگه داشتن ریتم و زمان بندی نت ها ایده آل ترین راه برای این است که یک لوپ درامز که به وسیله ی یک درامر حرفه ای اجرا شده را بردارید و از آن در یک قطعه ی موسیقی الکترونیک استفاده کنید.
اگر لوپی که استفاده می کنید سر و صدای زیادی دارد یا نت های زیادی در آن استفاده شده، بهتر است به عنوان اولین کار یک پلاگین Gate را به آن اضافه کنید تا از شر صداهایی که اضافه هستند خلاص شوید. اگر می خواهید کنترل کامل تری روی این کار داشته باشید، می توانید صداهایی که نمی خواهید را به صورت دستی حذف کنید؛ این کار زمان بر است اما راه حل مطمئنی به حساب می آید.
در مرحله ی بعد شما به یک نوع پلاگین برای جایگزین کردن درامز نیاز دارید. پلاگین های زیادی از این دست وجود دارند (مانند apTrigga ،Trigger و…). همچنین بعضی از نرم افزارهای آهنگسازی این قابلیت را به کاربرانشان ارائه می دهند.
با استفاده از سمپل های درامز خودتان می توانید صدای یک لوپ درامز را به طور کلی تغییر دهید و آن را متناسب با هر موزیکی که می خواهید کنید.
یکی دیگر از راه ها برای این کار استفاده از ویژگی Audio to MIDI در پلاگین Melodyne یا نرم افزار Ableton Live است. این ویژگی نت های MIDI لوپ درامز را در اختیار شما قرار می دهد که شما با استفاده از یک سمپلر می توانید آن ها را به یک لوپ درامز جدید تبدیل کنید. مزیت استفاده از این روش این است که شما می توانید به جای سمپل های درامز از هر اینسترومنت دیگری برای اجرای این نت های MIDI که از لوپ درامز حاصل شده استفاده کنید. فقط کافیست زیر و بمی نت های MIDI را مطابق میل تان تنظیم کنید. بعضی از نرم افزارهای آهنگسازی به شما اجازه می دهند ریتم یک لوپ درامز را از آن استخراج کنید و در ترک دیگری مورد استفاده قرار دهید.
استفاده از یک پلاگین Gate در شدیدترین حالت (به شکلی که فقط ترانزینت های کوتاه یک لوپ درامز پیچیده شنیده شوند) و ترکیب آن با سمپل های درامز خودتان می تواند ایده ی جالبی برای ساخت بیت های جذاب و مقطع باشد. در این حالت استفاده ی شدید از distortion و دیگر افکت ها می تواند به شما کمک کند.

پلاگین های Transient Designer

برای ایجاد تنوع روی یک لوپ کوتاه که بارها و بارها در طول آهنگ تکرار می شود راه های زیادی وجود دارد.
یکی از این راه ها برای گرفتن یک داینامیک طبیعی روی shaker یا لوپ های پرکاشن، اینسرت کردن یک پلاگین transient designer و تغییر دادن پارامتر attack آن در طول زمان است.
به طور کلی شما مقدار attack را در قسمت های ملایم آهنگ کم می کند و در قسمت های پر انرژی آهنگ مقدار آن را افزایش می دهید. این کار نتیجه ی طبیعی تری نسبت به تغییر ولوم لوپ در طول زمان خواهد داشت، چون وقتی صدای داینامیک ها بلندتر می شود، ترانزینت ها برجسته تر خواهند شد. این دقیقا همان حالتیست که زمانی که یک درامر ضربه های محکمی را به درامز وارد می کند اتفاق می افتد.

اعداد فرد

یکی از تکنیک هایی که مخصوصا روی لوپ های طولانی جواب می دهد این است که تعداد میزان هایی که لوپ شما از ابتدا تا انتها اجرا می کند را یک عدد فرد قرار بدهید.
بیشتر قطعات موسیقی بر اساس مضرب هایی از چهار میزان ساخته می شوند (مثلا قسمت verse دارای چهار میزان چهار ضرب است و قسمت chorus دو میزان چهار ضرب دارد). در نتیجه اگر در چنین قطعاتی شما کاری کنید که لوپ درامز در هر سه میزان تکرار شود، درامز شما دیگر شباهتی به یک لوپ نخواهد داشت، چرا که پارت هایی که تکرار می شوند در قسمت های مختلفی از قطعه اتفاق می افتند و به همین خاطر تکرار آن ها جلب توجه نخواهد کرد.
اگر لوپ شما در ضرب اول صدای مشخص و واضحی ندارد می توانید آن را بعد از دو و نیم میزان تکرار کنید تا بی قاعدگی لوپ شما حتی بیشتر شود.

افکت ها

استفاده ی ملایم از افکت هایی مانند phaser و flanger می تواند کمک کند تا صدای shaker و لوپ hihat کمتر تکراری به نظر برسد.
اگر طول لوپی که استفاده می کنید تنها یکی دو میزان است، با اضافه کردن یک کمپرسور و send کردن یک لوپ طولانی تر (یک لوپ ساده که با موزیکتان همخوانی داشته باشد) به sidechain، می توانید تنوع بیشتری ایجاد کنید. در این حالت لوپ طولانی تر روی داینامیک لوپ کوتاه و ریتمیک شما اثر می گذارد.

منبع theproaudiofiles
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.