برترین سایت ها برای دانلود رایگان سمپل و لوپ

یکی از سخت ترین کارها در آهنگسازی، نمونه برداری یا سمپلینگ (Sampling) است و گاهی ممکن است بخشِ عمده ای از زمانِ شما را به خود اختصاص دهد. به لطفِ اینترنت، انبوهی از سمپل ها و صداهایِ آماده در اینترنت وجود دارد که به راحتی می توانید در پروژه هایِ خود استفاده کنید. در گذشته این کار به صورتِ دستی و با استخراجِ سمپل از آهنگ ها انجام می شد. اما اکنون سرویس هایِ زیادی آمده اند که با عضویت در آن ها می توانید به مجموعۀ عظیمی از صداهای آماده دسترسی پیدا کنید. حتی ابزارهایی وجود دارند که با یک کلیک، صدایِ موردِ نظر را از بین میلیون ها فایلِ صوتی به نرم افزارِ منتقل می کنند.

با جستجویی در گوگل می توانید بینِ تمامِ این سرویس ها جستجو کرده و به میلیون ها یا حتی میلیاردها سمپلِ دسترسی داشته باشید. شاید در گذشته مشکل، پیدا کردن سمپل ها بود ولی اکنون انتخابِ یک سمپلِ مناسب از بین هزاران صدا معضل اصلی است. در این مطلب می خواهیم تعدادی از سایت هایِ خوب در این زمینه را معرفی کنیم. همۀ سایت ها لزوماً رایگان نیستند.

پیش از معرفی لازم است در موردِ یک نکتۀ بسیار مهم توضیح دهیم.

سمپل ها و لوپ ها توسطِ افرادی ساخته شده و قطعاً هر زحمتی هزینه ای دارد. استفادۀ بدونِ مجوز از این منابع شاید در ظاهر دردسرساز نباشد ولی اگر بخواهید به صورتِ جدی واردِ این عرصه شوید به موقعش گریبان شما را خواهد گرفت (به خصوص در فعالیت هایِ بین المللی.) برای مثال اگر شخصی ادعا کند که موسیقی به کار رفته در پس زمینۀ ویدیویِ شما متعلق به اوست، یوتیوب از شما مدرکی می خواهد. حتی اگر شاکی، صاحبِ اثر نباشد (مثلاً رقیب شما باشد) با همین گزارشِ ساده می تواند برایِ شما دردسر ایجاد کند.
در چنین شرایطی باید لایسنسِ آهنگ را به یوتیوب نشان دهید. در صورت انجام ندادنِ این کار هر سرویسی بسته به سیاست هایش ممکن است محدودیت هایی برای شما ایجاد کند. در یوتیوب این محدودیت به چند صورت اتفاق می افتد. یا اکانت شما بلاک می شود. یا صدا از ویدیو حذف می شود و یا هر درآمدی که از آن ویدیو به دست می آورید به جیبِ آهنگساز می رود. (البته آهنگساز هم باید مدارک هویتی ارائه بدهد).

پیشنهاد می کنیم با استفاده از آهنگ هایِ بدونِ مجوز، خودتان را به دردسر نیندازید. انواعِ مختلفی از مجوزها وجود دارد. در گذشته معمولاً اینطور بود که بین مصرف کننده و صاحبِ اثر مذاکره صورت می گرفت و توافق می شد که مثلاً با هر پخشِ آهنگ برای فلان تعداد مخاطب چقدر پرداخت شود. یا شراکت به صورت درصدی بود. ولی این روش ها به خاطرِ هزینه هایِ بالا معمولاً به صرفه نبود و به همین خاطر لایسنسِ دیگری رویِ کار آمد به نامِ Royalty-Free.

اولین نکته در موردِ لایسنسِ Royalty-Free این است که این مجوز به معنیِ رایگان بودن نیست. بلکه بدین معناست که شما تنها با یک بار پرداخت، به هر تعداد و هر جایی و برایِ هر مدتی می توانید از آن استفاده کنید. منظور از Free استفادهِ رایگان در هر جایی و برای هر منظوری است. بسیاری از سایت ها که سمپل ارائه می کنند از این مجوز استفاده می کنند. در واقع شما با پرداختِ حق اشتراکِ ماهانه یا سالانه می توانید تعدادِ مشخصی سمپل و لوپ با لایسنسِ عنوان شده را دانلود و استفاده کنید. بعد از دانلود هر آهنگ معمولاً گواهیِ آن نیز صادر می شود تا در صورتِ نیاز به عنوان یک گواهی به دیگران (مثلا یوتیوب) نشان دهید.

SampleRadar۱- SampleRadar

تعدادِ سمپل ها: بیش از ۶۴۰۰۰
نوعِ مجوز: Royalty-Free

این سایت حاویِ تعدادِ زیادی سمپل است که روز به روز بر تعدادِ آن افزوده می شود. تمامِ سمپل ها با مجوزِ royalty-free عرضه می شوند که تضمین می کند فعالیتِ این سایت قانونی است. بعلاوه تعدادِ زیادی سمپل مختصِ این سایت ساخته شده که در جایِ دیگر نمی توانید پیدا کنید. تمامِ سمپل ها به صورتِ الفبایی مرتب شده و البته می توانید بر اساسِ محبوبیت و سایرِ فیلترها نیز مرتب کنید.

Landr۲- Landr

تعدادِ سمپل ها: ۱۰۰۰۰
نوعِ مجوز: Royalty-Free

این سایت کارِ خود را به عنوانِ یک پلتفرمِ آنلاینِ مسترینگ آغاز کرد و اکنون به یک جعبه ابزارِ همه کاره برای Producer ها تبدیل شده است. سمپل هایِ عرضه شده در Landr نیز با لایسنس royalty-free عرضه می شود و برایِ استفاده از آن باید حق اشتراک بخرید.

سمپل هایِ این سایت علاوه بر اینکه توسطِ کاربرانِ آن ساخته می شود، به صورتِ تخصصی توسطِ تیمی از هنرمندان و نوازندگان نیز تهیه می شود. پک ها را می توانید بر اساسِ ژانر و هنرمند فیلتر کنید. صداها را نیز می توانید بر اساسِ ژانر، تعدادِ بیت در دقیقه و … مرتب کنید.

۳- BBC Sound Effects

تعدادِ سمپل ها: ۱۶۰۰۰
نوعِ مجوز: شخصی، آموزشی و تحقیقاتی

توانمندیِ BBC در عرصۀ استانداردهایِ صوتی به اثبات رسیده است. اکنون این شرکت اقدام به عرضۀ ۱۶۰۰۰ فایلِ wav به جامعۀ موسیقی کرده است. تنوعِ افکت هایِ صوتیِ این سایت ستودنی است. از افکت هایِ کمیابی چون humdrum و esoteric تا افکت هایی که در گوگل ایندکس نشده را می توانید پیدا کنید. شاید تنوعِ صدهایِ این سایت را در هیچ جایِ دیگری تجربه نکنید.

تمامِ صداها تحتِ لایسنس RemArc (سرنامِ Reminiscence Archive) منتشر می شوند؛ بدین معنا که این سمپل ها را نمی توانید در کارهایِ تجاری استفاده کنید. ولی برای استفاده در موزیک هایِ منتشر نشده یا اهدافِ آموزشی و پژوهشی مانعی وجود ندارد.

Sample Focus۴- SampleFocus

تعدادِ سمپل ها: هزاران نمونه
نوعِ مجوز: Royalty-Free

SampleFocus دیتابیسِ بزرگی از سمپل هایِ صوتی است که به خوبی طبقه بندی و تک گذاری شده است. جستجوگرِ این سایت نسبت به مواردِ قبلی کارآمدتر است و با دقتِ بیشتری می توانید به سمپلِ مورد نظرتان برسید. تگ گذاریِ سمپل ها کمک می کند تا راحت تر بتوانید بر اساسِ یک موضوعِ مشخص سمپل ها را پیدا کنید.

در این سایت هر ماه می توانید ۵ سمپلِ رایگان دانلود کنید. همچنین با آپلودِ سمپل هایِ جدید می توانید ۴ اعتبار دیگر دریافت کنید. بعلاوه با معرفیِ سایت به دوستان و عضویتِ آن ها ۶۰ اعتبارِ دیگر به اکانتِ شما اضافه می شود. اگر به تعدادی بیشتر از این نیاز داشتید باید مطابقِ نیازتان اشتراکِ ماهانه تهیه کنید. مثلاً برایِ دانلودِ ۶۰۰ سمپل در ماه باید ۱۴٫۹۹ دلار پرداخت کنید. (البته این قیمت در تاریخی که این مطلب نوشته شده است معتبر است).

Bedroom Producers۵- Bedroom Producers’ Blog Sample Archive

تعدادِ سمپل ها: بیش از ۱۴۰۰
نوعِ مجوز: متنوع

این وبسایت از سال ۲۰۱۰ تاکنون سمپل هایِ متنوعی را منتشر کرده است. BPB بیشتر از آنکه سمپل ها را خودش تولید کند یک کلکسیونر محسوب می شود و میزبانِ سمپل هایِ جمع آوری شده است. ولی حتی در جایگاهِ یک کلکسیونر، تنوعِ این سایت کم نظیر است. بعضی از سمپل ها که تاریخِ زیادی از آن ها گذشته ممکن است در دسترس نباشد. به هر حال فایل هایِ صوتیِ قابل استفاده در اینجا فراتر از نیازِ شماست.

Sample Swap۶- SampleSwap

تعدادِ سمپل ها: ۱۵۰۰۰
نوعِ مجوز: اغلب Royalty-Free ولی تضمین نمی کنیم

سایتِ SampleSwap مملو از صداهایِ رایگان است که طیِ چندین دهه در دسته بندی هایِ مرتبی قرار گرفته است. شما می توانید هر نوع لوپ، درام هیت، وکال، امبینت و نویز و حتی قطعاتِ کاملی از آهنگ هایِ Royalty-Free را در این سایت پیدا کنید. این سایت با دونیشن ساپورت می شود و بسیاری از سمپل ها توسطِ کاربران ارسال شده است. به همین دلیل تضمینی از سویِ سایت برایِ صداهایِ منتشر شده ارائه نمی شود. و گفتنی است که بسیاری از این سمپل ها royalty-free هستند.

۷- FreeSound.org

تعدادِ سمپل ها: بالایِ ۸۰۰
نوعِ مجوز: public domain

FreeSound را نمی توان منبعِ خوبی برای سمپلینگ به شما آورد ولی به خاطرِ public domain بودن جزو معدود منابعی است که افکت هایِ صوتی را به رایگان در اختیارِ شما قرار می دهد. با این حال دقت داشته باشید که «رایگان بودن» در این سایت تضمین نمی شود؛ چرا که سمپل ها توسطِ کاربران آپلود می شود و ممکن است افرادیِ به صورتِ ناشناس منابعی را در سایت بارگذاری کنند که غیرقانونی است. برای اطلاعاتِ بیشتر در موردِ مجوزِ استفاده به FAQ مراجعه کنید.

جستجوگرِ این سایت بر اساسِ تگ کار می کند و شکلِ موجِ صداها نیز موید محتوای داخلِ آنهاست. بعد از کمی استفاده از سرویس متوجه خواهید شد که شکل موج به شما کمک می کند تا قبل از پخشِ صدا، شخصیتِ داینامیکی اش را پیش بینی کنید. این موضوع سرعتِ جستجو را افزایش می دهد.

فرمت و کیفیتِ صدها متغیر است. بعضی ها با فرمتِ wav و باکیفیتِ بالا هستند و برخی در فرمت هایِ دیگر و کیفیتِ پایین تر. به هر حال در پلتفرم هایی که محتوایِ آن توسطِ کاربران بروزرسانی می شود نباید انتظارِ زیادی داشت.

LooperMan۸- LooperMan

تعدادِ سمپل ها: نزدیکِ ۱۰۰ هزار عدد
نوعِ مجوز: Royalty-Free

لوپِر من، در بر دارندۀ تعدادِ زیادی لوپ و هیت و ۸۰۰۰ صدایِ وکال است. تمامیِ سمپل ها را می توان بر اساسِ تمپو، ژانر، تاریخ، تگ و … فیلتر کرد. شاید در بقیۀ سایت ها چندان نیازمند فیلتر کردنِ دقیق صدها نباشید ولی در اینجا به خاطرِ تعدادِ زیادِ سمپل ها ناچار به فیلترینگ دقیق هستید. LooperMan بیشتر از کیفیت روی کمیت تمرکز کرده است. با این حال از کالکشن هایِ قدیمیِ این سایت هیچ ایرادی نمی توان گرفت.

۹- NASA Audio Collection

تعدادِ سمپل ها: مجموعه ای عظیم از صداهایِ فضایی
نوعِ مجوز: public domain

با سمپل ها آشنا هستید؟ سمپل هایِ فضایی چطور؟ در صفحۀ اول مجموعه ای از پلی لیست ها وجود دارد که شما را به حال و هوای مأموریتِ آپولو ۱۱ تا فضاپیمایِ وویجر ۱ می برد. این صداها را بدونِ نگرانی از مجوز می توانید دانلود کرده و در پروژه هایتان استفاده کنید. ناسا خودش را موظف دانسته تا تمامِ منابع را به صورتِ public domain در اختیارِ عموم قرار دهد و از آنجایی که محتوایِ این سایت توسطِ ناسا تهیه شده به راحتی می توانید در پروژه های خود از آن استفاده کنید. مشکلِ اصلیِ این سایت کیفیتِ پایینِ صداهاست.

SoundPacks.com۱۰- SoundPacks.com

تعدادِ سمپل ها: بیش از ۱۰۰ پک
نوعِ مجوز: متغیر

این سایت بهترین سمپل پک ها را از سراسرِ وب جمع آوری و در اختیارِ شما قرار می دهد. انواعِ مختلفِ درام، وکال و هر چیزی که جدیداً در دنیایِ سمپل ها منتشر شده در این سایت یافتنی است. همچنین در این سایت بخشی تحتِ عنوانِ Presets وجود دارد که در آن کتابخانه ها، پچ ها و پریست های مختلفی برای نرم افزارهایِ مطرحِ آهنگسازی مثلِ FL Studio ارائه شده است. این سایت زود به زود با جدیدترین سمپل ها بروزرسانی می شود. SoundPacks قابلِ اعتماد است و سمپل هایِ ارائه شده در آن رایگان بوده و بدون نگرانی می توانید در پروژه هایِ خود استفاده کنید.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محمد می گوید

    ممنون از پست آموزنده تون