نقد و بررسی Audient iD4 MKII
نقاط قوت
- پری امپ های قابل اطمینان Audient با مقدار مناسب گین کلین
- ورودی اینسترومنت خوش صدای JFET
- بدنه ی مقاوم و خوش استایل
- مانیتورینگ سخت افزاری ساده با آپشن panning
- ویژگی های اضافه و کاربردی انکودر
نقاط ضعف
- برای عملکرد مناسب نیاز به کانکشن USB 3.0 دارد
برای داشتن یک کارت صدای جمع و جور که بتوان آن را با خود به هر جایی حمل کرد، سری اخیر محصولات EVO از برند Audient قابلیت های زیادی برای ارائه دارد و از ظاهری جذاب بهره می برد. با این حال اگر به دنبال کیفیت صدای خارق العاده تری هستید، سری iD desktop از همین کمپانی می تواند برای شما لذت بخش تر باشد. کارت صدای جدید iD4 کنار مدل iD14 سری محصولات mk2 را ارتقا داده اند و حالا دارای داینامیک رنج بهتر، نسبت سیگنال به نویز بهبود یافته و خروجی هدفون بسیار باکیفیتی شده اند.
مدل iD4 یک کارت صدای دسکتاپ جمع و جور است با دو ورودی، دو خروجی و رزولوشن 24bit / 96kHz که یک ورودی mic/line روی پنل پشتی و یک ورودی اینسترومنت روی پنل جلوی آن قرار گرفته است. پری امپ میکروفن این مدل دارای مدار 8024 Class A می باشد که Audient مدت زیادیست از آن استفاده می کند. ورودی اینسترومنت هم دارای طراحی JFET می باشد.
روی پنل پشتی کلید فانتوم پاور 48V در کنار یک جفت خروجی مانیتور بالانس 1.4 اینچی قرار گرفته است. روی پنل جلویی، ورودی اینسترومنت و خروجی های هدفون 1.4 اینچی و 1.8 اینچی قرار دارد. هر دو سوکت هدفون سیگنال مشابهی را دریافت می کنند و می توانند به صورت همزمان مورد استفاده قرار بگیرند که این ویژگی بسیار کاربردی است.
روی پنل بالای دستگاه، علاوه بر دو کنترل گین پری امپ، مانیتورینگ سخت افزاری با یک کنترل ساده ی بالانس با نام Input/DAW قرار گرفته است. لِول خروجی هم به وسیله ی دکمه ی چرخشی و فشاری بزرگ ولوم روی دستگاه تنظیم می شود.
با فشار دادن این دکمه، خروجی هدفون و خروجی اصلی محو می شوند و شما همچنین با استفاده از دکمه ی اسپیکر می توانید تنها خروجی های اسپیکر را بی صدا کنید. در عین حال استفاده از دکمه ی اسپیکر و دکمه ی iD با یکدیگر به شما اجازه می دهد تا بالانس چپ و راست مانیتورینگ عاری از latency (تاخیر) را تنظیم کنید.
این دکمه ی iD به تنهایی مُد انکودر را فعال می کند تا شما بتوانید از دکمه ی چرخشی بزرگ برای تنظیم پارامترهای پلاگین های موجود روی نرم افزار آهنگسازی تان استفاده کنید. در نهایت، پنل بالای دستگاه دارای یک متر خروجی پنج تکه می باشد که وقتی کنترل های دیگر را تنظیم می کنید به صورت موقت شدت لِول را به شما نمایش خواهد داد.
تامین برق iD4 mk2 تنها از طریق کانکشن USB انجام می شود، با این حال در این مدل برخلاف نسل پیشین از پورت جدید USB-C استفاده شده است. iD4 همچنین خروجی هدفون ارتقا یافته و فانتوم پاور 48V را برای پری امپ میکروفن مهیا کرده است.
به همین علت برای استفاده از این کارت صدا شما به کانکشن USB 3.0 نیاز دارید و اگرچه می توانید از کارت صدا با کانکشن USB 2.0 هم استفاده کنید، اما این کانکشن به صورت رسمی توسط دستگاه پشتیبانی نمی شود و احتمالا خیلی مطمئن نخواهد بود.
متصل شدن کارت صدا به دستگاه های iOS هم ممکن است، که البته اگر از iPad Pro های جدید که از کانکشن USB-C بهره می برند استفاده می کنید، به Camera Connection Kit و یک PSU نیاز خواهید داشت. iD4 کیفیت ساخت بالایی دارد و به بدنه ی تمام فلزی مجهز شده است؛ کنترل ها و کانکتورها بسیار باکیفیت هستند و شما کیفیت بالای آن ها را حس خواهید کرد.
اما iD4 چطور صدا می دهد؟ پری امپ میکروفن این کارت صدا بسیار شفاف است و شما می توانید تا 58dB گین کلین داشته باشید. اما ستاره ی اصلی، ورودی اینسترومنت است. طراحی JFET کم نویز، پانچی و دارای هدروم زیادی می باشد و اگر هم ورودی را کلیپ کنید، دیستورشن طبیعی و خوشایندی از آن دریافت خواهید کرد.
محصولات سری mk2 اعتبار زیادی دارند و کارت های صدای این مجموعه ساده و جمع و جور هستند. برای استفاده از iD4 به کانکشن USB 3.0 نیاز دارید اما باید توجه داشته باشید که این کانکشن سرعت بالاتری نسبت به USB 2.0 دارد و به همین جهت از مزیت های این کارت صدا به شمار می آید.