آیا خرید کارت صدای ارزان قیمت اشتباه است؟

وقتی به تازگی وارد دنیای ساخت موزیک و در کل تولیدات صوتی می شوید، خرید کارت صدا یکی از مهمترین کارهاییست که باید انجام دهید.

کارت صدا رابط میان نرم افزار ضبط روی کامپیوتر شما و منبع صدای شماست، حالا این منبع صدا می تواند میکروفن باشد یا یک ساز. به همین جهت کارت صدا اهمیت زیادی دارد و اگر می خواهید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید، کارت های صدا با قیمت ارزان تر هم وجود دارد. سوال بزرگی که پیش می آید این است که “آیا خرید کارت صدای ارزان قیمت اشتباه است؟”

این روزها برای انواع نیازها و بودجه ها، کارت های صدای مختلفی وجود دارد. از سیستم های بزرگ مولتی ترکی که برای ضبط چند سورس صوتی به صورت همزمان طراحی می شوند گرفته تا مدل های ساده ای که هیچ آپشن اضافه ای ندارند. اگر قرار است یک کارت صدای ارزان قیمت خریداری کنید، مهم است که نقاط قوت و ضعف آن ها را بدانید. در این مقاله راجب این موضوع بحث خواهیم کرد.

منظور از کارت صدای ارزان قیمت چیست؟

همانطور که می دانید، کارت های صدا قیمت های مختلفی دارند، از مدل های ارزان قیمت و مبتدی گرفته تا مدل های حرفه ای که کیفیت صدای خارق العاده ای را به کاربر ارائه می دهند.

در این مقاله ما روی بازه ی قیمتی 100 دلاری تمرکز می کنیم تا ببینیم آیا خرید این کارت های صدایی که در دسته ی ارزان قیمت قرار می گیرند منطقی است یا نه. قطعا مدل هایی که در این بازه ی قیمتی قرار می گیرند ارزش خودشان را دارند، اما نباید انتظار ویژگی های حرفه ای را از آن ها داشته باشید.

کارت صدا چیست؟

کارت صدا در حقیقت مانند یک هاب عمل می کند. صدا به آن وارد و از آن خارج می شود. به همین سادگی. اما چیزی که در پس زمینه اتفاق می افتد پیچیده تر از این حرف هاست. دلیلش این است که وظیفه ی کارت صدا تبدیل کردن سیگنال آنالوگ به سیگنال دیجیتالی است که برای کامپیوتر یا لپ تاپ قابل درک باشد تا به این ترتیب شما بتوانید با استفاده از کامپیوتر به آهنگسازی بپردازید. این فرآیند در مرحله ی خروجی برعکس شده و سیگنال دیجیتال به آنالوگ تبدیل می شود.

علاوه بر این، پیش از آن که کار به مرحله ی تبدیل دیجیتال و آنالوگ برسد، کارت صدا باید وظیفه ی دیگری را انجام دهد که عبارت است از بالا بردن شدت پایین سیگنال میکروفن یا گیتار الکتریک و دیگر اینسترومنت ها تا حدی که بتوان آن را شنید. این کار به وسیله ی پری امپ صورت می گیرد.

کارت های صدا همچنین به عنوان یک هاب کانکشن عمل می کنند. روی کارت صدا ورودی هایی برای وصل کردن سورس های صوتی و کانکشن های خروجی برای ارسال صدای پردازش شده به هدفون یا مانیتورهای استودیویی وجود دارد. همچنین کانکشنی برای متصل کردن کارت صدا به کامپیوتر وجود دارد که این کانکشن معمولا از نوع USB است اما در برخی مدل ها کانکشن FireWire یا Thunderbolt استفاده می شود.

در نهایت با کارت صدا شما تا حدی می توانید سیگنال های صوتی را تحت کنترل خودتان درآورید. به این منظور، کارت صدا معمولا کنترل هایی را برای تنظیم شدت گِین سیگنال و کنترلی را برای تنظیم ولوم خروجی در اختیار کاربر قرار می دهد.

یک کارت صدای خوب چه ویژگی هایی دارد؟

صرف نظر از قیمت، وظایف مشخصی وجود دارد که کارت صدا باید قادر به انجام آن ها باشد. از انتقال صدا به کامپیوتر و خروج صدا از آن گرفته تا سازگاری و هماهنگی آن با کامپیوتر و لپ تاپ (و شاید حتی تبلت و گوشی هوشمند). چیزی که تعیین کننده ی یک کارت صدای خوب است، کیفیت صدایی است که کارت صدا ضبط و بازتولید می کند.

کیفیت صدا از دو جهت ارزیابی می شود: اول سمپل ریت یا نرخ نمونه برداری است که تعیین می کند کارت صدا قادر است صدا را با چه رزولوشن و در چه بخش های کوچکی دریافت کند. برای مثال سمپل ریت 44.1kHz مانند کیفیتی است که از CD می گیرید، در حالی که سمپل ریت 48kHz کیفیتی مانند DVD دارد. دومین پارامتر برای ارزیابی کیفیت صدا، بیت ریت است. بیت ریت لِول های مختلف میان بخش آرام و بلند یک صدا و هر چیزی میان این دو را اندازه گیری می کند. در CD از صدای 16bit استفاده می شود، در حالی که صدای باکیفیتی که در استودیوها مورد استفاده قرار می گیرد معمولا رزولوشن 24bit دارد.

این دو المان در کارت های صدا هم وجود دارد. یک کارت صدای فوق ساده مانند Behringer UCA202 رزولوشن 16bit/48kHz دارد که برای افرادی که برای سرگرمی به ضبط می پردازند مناسب است. با قدم گذاشتن در مسیر مدل های حرفه ای تر، با کارت های صدای حرفه ای تری مانند Apogee Symphony Desktop مواجه می شویم که رزولوشن 24bit/192kHz دارد.

این که آیا کسی پیدا بشود که بتواند ترک هایتان را با چنین رزولوشنی پلی بک کند جای شک دارد، اما بهتر است که این مشخصات بالا را داشته باشید و از آن استفاده نکنید، تا این که یک روز به آن نیاز پیدا کنید و به آن دسترسی نداشته باشید.

دومین معیار سنجش یک کارت صدای خوب، پری امپ های آن است. در حالی که پری امپ های آنالوگ کلاسیک بیشتر به واسطه ی کاراکتر منحصر به فردی که به صدا اضافه می کنند محبوب هستند، پری امپ هایی که در کارت های صدا استفاده می شود روی وضوح، هدروم و شفافیت صدا تمرکز دارند.

در این پری امپ ها از فیلترهایی برای دفع نویزها استفاده می شود، یعنی صدایی که در دسترس شما قرار می گیرد بسیار تمیز است و شما به راحتی می توانید با آن کار کنید. کلمه ای که باید شما را با آن آشنا کنیم “هدروم” است که در حقیقت به مقدار ولومی اطلاق می شود که شما پیش از دیستورت یا کلیپ شدن سیگنال می توانید در ضبط داشته باشید. یک کارت صدای باکیفیت به طریقی شدت سیگنال را به صورت بصری به شما نمایش می دهد تا بتوانید پیش از ضبط شدت گین را به خوبی تنظیم کنید.

از یک کارت صدای ارزان قیمت چه انتظاری می توان داشت؟

مانند هر تکنولوژی دیگری، از ماشین ها گرفته تا تلویزیون ها، ویژگی هایی که ده سال پیش تنها در محصولات گران قیمت و حرفه ای دیده می شد، امروزه در دستگاه های ارزان قیمت قرار می گیرند. پس برخی کارت های صدا هستند که علیرغم قیمت پایینی که دارند مشخصات قابل توجهی را به کاربر ارائه می دهند و شما در حدود قیمت صد دلار می توانید چنین محصولاتی را پیدا کنید.

در ابتدا باید به دنبال کانکشن ها، پری امپ ها و کیفیت صدای خوب باشید. هرچه هزینه ی بیشتری بپردازید، نتیجه ی بهتری خواهید گرفت، اما کارت های صدای ارزان قیمت خارق العاده ای هم در بازار وجود دارد. برای نمونه کارت های صدای PreSonus AudioBox iOne و Focusrite Scarlett Solo از این دست مدل های فوق العاده هستند.

هر دوی این کارت های صدا دارای قیمت یکسان و از برندهای معتبر هستند. هر دو دارای دو ورودی و دو خروجی می باشند و روی دستگاه های PC و iOS قابل استفاده هستند. ما از هر دوی این مدل ها در ضبط سورس های مختلف، نتایج فوق العاده ای گرفتیم، از ضبط وکال گرفته تا دموهایی که یک گروه موسیقی کامل در آن قرار داشته است.

آیا خرید کارت صدای ارزان قیمت استراتژی اشتباهی است؟

پاسخ به این سول تا حد زیادی به شما و نیازهای شما بستگی دارد. اگر صاحب یک استودیوی حرفه ای هستید و به دنبال کیفیت صدای بسیار بالا هستید، بله، احتمالا یک کارت صدای ارزان قیمت برای شما مناسب نخواهد بود.

اما از طرف دیگر، اگر در یک استودیوی خانگی کار می کنید، بیشتر کارهایتان با نرم افزار آهنگسازی انجام می شود و تنها نیاز به راهی برای تغذیه کردن مانیتورهای استودیویی و شاید ضبط ترک های وکال و گیتار دارید، احتمالا شگفت زده خواهید شد از این که یک کارت صدای ارزان قیمت چه کیفیتی را می تواند به شما ارائه دهد.

راحت می توان در این تله گیر افتاد که همیشه به دنبال بالاترین مشخصات از بزرگترین برندها باشیم، اما حقیقت این است که اگر صاحب یک استودیوی حرفه ای نیستید، یک کارت صدای ارزان قیمت باکیفیت می تواند نیازهای شما را به خوبی برآورده کند.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.