هشت نکته برای انتخاب لپ تاپ مناسب آهنگسازی

ساخت، اجرا و تنظیم موسیقی هیچگاه راحت تر و قابل دسترس تر از حالا نبوده است. با داشتن یک لپ تاپ مناسب برای آهنگسازی، با چند قدم کوچک می توانید به تکنولوژی پیشرفته ای دست پیدا کنید که زمانی تنها استودیوهای حرفه ای به آن دسترسی داشتند. از ابزارهایی مانند اینسترومنت های نرم افزاری گرفته تا محیط های ضبط مالتی ترک، کارهایی که با یک لپ تاپ کمی بهتر از متوسط می توانید انجام دهید، حیرت انگیز است.

در این مطلب، نکاتی را برای انتخاب لپ تاپ مناسب برای اجرا و آهنگسازی در استودیویی خانگی با شما در میان خواهیم گذاشت. تمام مواردی که باید به آن ها توجه داشته باشید از جمله مشخصات مورد نیاز، بهینه کردن سیستم برای ضبط و چند توصیه در مورد جزئیات بخصوصی که باید به دنبال آن ها باشید در این مقاله گنجانده شده است.

1. با مشخصات آغاز کنید

وقتی لپ تاپی را برای ضبط موسیقی انتخاب می کنید، این لپ تاپ باید قادر به انجام برخی کارهای مشخص باشد که از مهمترین موارد آن می توان به پرفورمنس خالص اشاره کرد. ویژگی های تجملی مانند اسپیکرهای با برند معروف، نمایشگر لمسی یا رزولوشن 4K جذاب هستند اما برای لپ تاپی که می خواهید از آن برای آهنگسازی استفاده کنید لازم نیستند. برای آهنگسازی، CPU، RAM و فضای ذخیره سازی اهمیت دارد. هرکدام از این اجزا مشخص می کنند که شما چه کارهایی را با چه سرعتی می توانید انجام دهید.

CPU (پردازنده) تعیین می کند که لپ تاپ شما با چه سرعتی می تواند وظایف را پردازش کند و این که چه تعدادی از این وظایف به صورت همزمان قابل انجام هستند. اینسترومنت های نرم افزاری، پلاگین ها و دیگر وظایف پردازشی از CPU استفاده می کنند و اگر پردازنده ی شما قدرت کافی نداشته باشد، خیلی سریع تاثیر منفی آن را خواهید دید. پردازنده های Intel Core i5 و بالاتر یا AMD Ryzen 5 یا بالاتر قدرت پردازشی کافی برای اکثر کارها را برای شما فراهم می کنند.

RAM تعیین می کند چه مقدار اطلاعات روی حافظه ی کوتاه مدت لپ تاپ ذخیره شود. این ویژگی خودش را در مواردی مانند این که چند ترک صوتی را می توانید در پروژه داشته باشید یا از چه تعداد سمپل های مستقلی می توانید استفاده کنید نشان می دهد. در حالت ایده آل شما به مقدار رم 8 گیگابایت یا بیشتر نیاز دارید. کمتر از این مقدار رم برای کار با نرم افزارهای آهنگسازی می تواند آزاردهنده باشد. همچنین بد نیست ببینید لپ تاپی که تهیه می کنید آیا قابلیت ارتقای رم در آینده را دارد یا نه؛ ارتقا دادن رم ساده است اما تاثیر زیادی روی پرفورمنس سیستم خواهد داشت.

در آخر فضای ذخیره سازی را داریم که نسبت به مواردی که در بالا اشاره کردیم اهمیت کمتری دارد، اما حتما باید به آن توجه داشته باشید. اگرچه هارد دیسک های HHD می توانند حجم زیادی از اطلاعات و فایل ها را ذخیره کنند، اما بیشترین سرعت را در انتقال اطلاعات ندارند. برای داشتن سرعت بهتر باید به دنبال درایوهای سالید استیت یا SSD باشید که سرعت انتقال اطلاعات فوق العاده بالایی دارند. پس برای مثال شما با هارد SSD می توانید بانک های سمپل پرحجم خود را بدون هیچ مشکلی و با سرعت بالایی در نرم افزار آهنگسازی لود کنید.

2. محدودیت بودجه

اگرچه همه ی ما دوست داریم بالاترین مدل Apple MacBook Pro را داشته باشیم، اما واقعیت های اقتصادی مشخصی وجود دارد که اکثر ما با آن مواجه خواهیم شد. به همین خاطر مهم است که پیش از رفتن به فروشگاه برای خرید لپ تاپ، تصویر کاملی از هزینه ای که می خواهید خرج کنید داشته باشید. با هزینه ی نه چندان زیاد هم می توان لپ تاپ مناسبی پیدا کرد اما مانند هر چیز دیگری هر چقدر هزینه کنید به همان اندازه کیفیت بالاتر خواهد رفت. به طور تقریبی می توان گفت جهش پرفورمنسی که در لپ تاپ های بالاتر از 500 دلار وجود دارد نیازهای شما برای داشتن یک سیستم ساده برای آهنگسازی را پاسخ می دهد.

3. طراحی و ویژگی ها

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، باید در ذهن داشته باشید که از لپ تاپ قرار است برای چه کاری استفاده کنید. اگر قرار است تنها برای آهنگسازی از لپ تاپ استفاده کنید، تمرکزتان را روی مشخصات آن بگذارید. تا جایی که بودجه تان اجازه می دهد CPU، RAM و هارد سطح بالاتری را انتخاب کنید و از ویژگی های تجملی چشم پوشی کنید. نمایشگرهای لمسی و دیگر جلوه های ظاهری زیبا هستند، اما نه به قیمت کاهش پرفورمنس.

با این وجود پیشنهاد می شود در صورت امکان هاردهای SSD را به هارد HDD ترجیح دهید، و به لحاظ کانکشن ها باید بدانید که تجهیزات اکسترنال مانند میدی کیبوردها و کارت های صدا در آینده از کانکشن USB-C استفاده خواهند کرد، پس مطمئن شوید که لپ تاپ شما این پورت را داشته باشد.

همچنین به ظرفیت باتری هم توجه داشته باشید. اگرچه در بسیاری از استودیوهایی که از لپ تاپ استفاده می شود، آن را در یک محل ثابت قرار می دهند، اما از مزیت های پرتابل بودن لپ تاپ نباید غافل شد. گذاشتن تمام ستاپ استودیویی در یک کوله و کار کردن در ساحل یا کوه، تجربه ی رهایی بخشی است که نمی توان آن را با کامپیوترهای دسکتاپ تجربه کرد.

4. نرم افزار و اپلیکیشن ها

ارتباط بین سخت افزار و نرم افزار در بحث تولید موسیقی کاملا به هم گره خورده است. یک لپ تاپ به اندازه ی نرم افزاری که اجرا می کند خوب است و نرم افزار هم به اندازه ای خوب است که لپ تاپ به آن اجازه دهد. در این بخش Apple از آن جهت برتری دارد که نرم افزار آهنگسازی انحصاری این کمپانی یعنی Logic Pro X به شکلی طراحی شده که تنها با سیستم عامل Apple کار کند و به همین دلیل یک برتری ذاتی در پرفورمنس آن وجود خواهد داشت.

در طرف دیگر، در لپ تاپ های بر پایه ی ویندوز تنوع بسیار زیادی از نرم افزارهای آهنگسازی وجود دارد، مانند Ableton Live، Cubase و Pro Tools که هر کدام محاسن و معایب خود را دارند. صرف نظر از اپلیکیشن های اختصاصی اپل، هر لپ تاپی با مشخصات قابل قبول قادر خواهد بود از پس پروژه های هر کدام از نرم افزارهای آهنگسازی برآید.

5. کارایی در آینده

منطقی است این سوال را از خودتان بپرسید که انتظار دارید لپ تاپی که تهیه می کنید تا چه مدت برای شما کار کند. این روزها تکنولوژی با چنان سرعتی در حال پیشرفت است که انسان همیشه می خواهد سریع ترین و قدرتمندترین سیستم را داشته باشد. خوب است این موضوع را در نظر داشته باشید که آیا لپ تاپ شما در آینده قابل ارتقا می باشد یا نه.

لپ تاپ های ویندوزی، مشخصا لپ تاپ های گیمینگ، معمولا به کاربر امکان ارتقای قطعاتی مانند RAM یا هارد را می دهند. با این وجود آهنگسازی روی لپ تاپ های قدیمی تر هم ممکن است.

6. تجهیزات ضروری

اگرچه لپ تاپ اصلی ترین ابزار شماست، اما آیتم های دیگری هم وجود دارد که با اضافه کردن آن ها می توانید بیشترین بهره را ببرید. کارت صدای اکسترنال، که کیفیت بسیار بالاتری از کارت صدای خود لپ تاپ دارد، به شما اجازه می دهد ورودی های صوتی – اینسترومنت ها و میکروفن ها – و خروجی های صوتی مانند مانیتورهای استودیویی و هدفون را به آن متصل کنید.

همچنین تجهیزات اکسترنال مانند کیبوردهای کنترلر و groovebox هایی مانند Native Instruments Maschine می توانند قابلیت های سیستم شما را افزایش دهند. USB در اینجا مانند یک دروازه عمل می کند، پس باید مطمئن شوید که تعداد کافی پورت های USB را روی لپ تاپ داشته باشید و یا این که بدانید تجهیزاتی که می خواهید استفاده کنید با استفاده از هاب USB هم می توانند کار کنند – تمام تجهیزات چنین قابلیتی ندارند، پس حتما در این رابطه تحقیق کنید.

7. درایورها و سازگاری

سازگاری درایور صدا در آهنگسازی اهمیت دارد. بیشتر نرم افزارها و تجهیزات صوتی از درایورهای ASIO برای صدا استفاده می کنند. وقتی درایور به خوبی کار کند، شما می توانید با تاخیر (latency) پایینی به اجرا و ضبط بپردازید. اما اگر درایور به خوبی کار نکند، کابوسی از پاپ ها، نویزهای اضافه و مشکلات زمان بندی پدیدار می شود.

در مورد درایورها هم اپل دست بالا را دارد و با محصولات این برند شما معمولا لازم نیست کاری در مورد درایورها انجام دهید. در طرف دیگر ویندوز ممکن است گاهی مشکل ساز شود و شما نیاز پیدا کنید که برای برطرف کردن مشکلات به فروم های اینترنتی مراجعه کنید.

8. قدم های اولیه

مانند هر خرید بزرگ دیگری که انجام می دهید، در هنگام خرید لپ تاپ هم باید نیازهایتان را اولویت بندی کنید و مشخص کنید چه چیزی برای شما ضروری است، چه چیزی داشتنش بد نیست و چه چیزی نبودش اهمیتی برایتان ندارد. برای افرادی که به عنوان سرگرمی به آهنگسازی و ضبط می پردازند و در عین حال با لپ تاپ کارهایی مانند چک کردن ایمیل و تماس تصویری نیز انجام می دهند، یک لپ تاپ ویندوزی با مشخصاتی که پیش تر به آن ها اشاره کردیم می تواند مناسب باشد. برای کاربران حرفه ای تر و جدی تر پیشنهاد ما لپ تاپ های رده بالای ویندوزی مانند سری Dell XPS و یا ورود به اکوسیستم اپل و استفاده از MacBook Pro است.

آهنگسازی یکی از لذت بخش ترین کارها برای ابراز و نمایش خلاقیت ماست. تکنولوژی مورد استفاده ی ما در حالت ایده آل باید در پس زمینه کارش را انجام دهد و بدون جلب توجه کار ما را آسان سازد. با کمی تحقیق و انتخابی مناسب، می توانید لپ تاپی داشته باشید که در آینده هم برای شما به خوبی کار کند.

منبع musicradar
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.