هفت نکته ای که پیش از تغییر نرم افزار آهنگسازی (DAW) باید در نظر بگیرید

آیا قرار است از نرم افزار Pro Tools به Studio One مهاجرت کنید؟ از Cubase به Reaper؟ Reason به Bitwig Studio؟ اگر این طور است حتما نکاتی که در این مقاله اشاره می شود را در نظر داشته باشید.

۱- به هدف نهایی تان فکر کنید

تمام نرم افزارهای آهنگسازی مشابه یکدیگر نیستند، نه در ویژگی ها، نه در قدرت و نه در رابط کاربری. پیش از این که نرم افزارتان را تغییر دهید، مطمئن شوید که نرم افزار جدید کاملا برای کاری که انجام می دهید مناسب باشد. برای مثال نرم افزار Pro Tools شاید در بحث صدا گزینه ی بهتری باشد اما اگر با عملیات MIDI زیاد سر و کار دارید بهتر است به جای آن از نرم افزارهایی مانند Reason یا Digital Performer استفاده کنید. یا مثلا اگر کارتان ساخت صدا برای فیلم و بازی های ویدیویی است، نرم افزارهایی مانند Nuendo یا Vegas Pro که پشتیبانی پیشرفته ای از ویدیو دارند احتمالا برای شما مناسب تر باشند.
قطعا در این زمینه هیچ چیز اشتباهی وجود ندارد و بحث فقط سر بهتر یا بهترین بودن است که این هم بر اساس نیازهای شما تعیین می شود. و به یاد داشته باشید که هیچ مانعی برای استفاده از دو یا چند نرم افزار آهنگسازی در کنار هم وجود ندارد.

۲- از ماکروها بک آپ بگیرید

پیش از تغییر دادن DAW، حتما از ماکروهایی که زیاد استفاده می کرده اید اسکرین شات بگیرید. معمولا می توانید تمام این ماکروها را در بخش preferences در نرم افزارتان پیدا کنید. این کار باعث می شود انتقال شما به نرم افزار جدید با دردسر کمتری صورت بگیرد.

۳- زنجیره های افکت ها را Import کنید

یکی از راه هایی که می توانید زنجیره ی افکت ها یا پریست هایی که معمولا استفاده می کنید را به یاد داشته باشید، اسکرین شات گرفتن از آن هاست. اما اگر تعداد آن ها زیاد است، راه حل آسان تر این است که در نرم افزار فعلی تان یک پروژه ی جدید باز کنید، پریست هایتان را در ترک های مجزا لود کنید، سپس این پروژه] را به عنوان یک فایل OMF یا AAF – دو فرمتی که توسط بیشتر نرم افزارهای آهنگسازی ساپورت می شوند – اکسپورت کنید. در این صورت احتمالا می توانید این پروژه را در نرم افزار جدیدتان import کنید و از ترک هایی که وجود دارد، زنجیره های جدید بسازید.

۴- کانورت کردن پروژه ها با استفاده از AATranslator یا Bounce Out Stems

موقعیت های بسیاری در آینده پیش خواهد آمد که شما آرزو می کنید ای کاش فایل هایی که سال ها پیش ضبط کرده بودید را هنوز داشنید و از آن ها استفاده می کردید. شما می توانید پروژه هایتان را کانورت کنید. AATranslator ابزاری است که پروژه های فعلی تان را به فرمت های بسیاری از نرم افزارهای آهنگسازی تبدیل می کند. در ابتدا هضم قیمتی که این سرویس دارد (از ۵۹ دلار تا ۱۹۹ دلار، بر اساس نیازی که دارید) شاید سخت باشد، اما اگر پروژه] های زیادی برای کانورت کردن دارید این نرم افزار در طولانی مدت ارزشش را خواهد داشت.
البته توجه داشته باشید که این نرم افزار هم ممکن است خطاها و نقص های خودش را داشته باشد. اگر سیستم شما کشش کافی دارد، بهترین و مطمئن ترین روش برای کانورت کردن پروژه ها، اکسپورت گرفتن از تک تک استم های پروژه همراه با افکت ها و اطلاعات تمپو است و سپس شما می توانید این فایل ها را در نرم افزار جدیدتان وارد کنید.

مطالب مرتبط

۵- نرم افزار جدید را ابتدا در خلوت خودتان امتحان کنید

اگر جزو آن دسته از آهنگسازانی هستید که برای مشتری کار می کنند، دو چیز وجود دارد که قطعا هیچوقت نمی خواهید آن ها را انجام دهید: اول تلف کردن وقت مشتری برای پیدا کردن پارامترها و کنترل های مختلف در نرم افزار جدید، و دوم از دست دادن یک برداشت فوق العاده تنها به این خاطر که با نرم افزار آشنایی نداشته اید و بخشی از برداشت، کلیپ شده است. بهتر است تا پیش از این که تسلط کافی روی نرم افزار جدید پیدا نکرده اید تنها در پروژه های شخصی خودتان از آن استفاده کنید؛ بعدا وقتی مهارت کافی را در نرم افزار جدید پیدا کردید می توانید از آن در جلساتی که برای مشتری کار می کنید هم استفاده کنید.

۶- ویدیو ببینید

یکی از بهترین راه ها برای یاد گرفتن کار با یک نرم افزار جدید، نگاه کردن ویدیوهایی است که افراد مختلف روی اینترنت آپلود می کنند. YouTube پلتفرم ایده آلی برای این کارهاست. این ویدیوها معمولا ریز به ریز تمام کارهایی که می توانید با نرم افزار انجام دهید را به شما نمی گویند اما حداقل رابط کاربری نرم افزار یا این که چطور باید از پلاگین ها استفاده کنید را به شما نشان می دهند.
حتی ویژگی های حرفه ای تر نرم افزارها را هم در ویدیوهایی که در YouTube وجود دارد می توانید کشف کنید. مثلا کارهایی مانند sidechain یا quantize کردن. اگر از زمان معرفی نرم افزار آهنگسازی شما مدتی گذشته باشد، احتمال این که بتوانید با یک سرچ ساده چیزی که می خواهید را پیدا کنید زیاد است. بعضی از کانال های رسمی شرکت های سازنده ی DAW، مانند Ableton و Propellerhead ویدیوهای کاملی را قرار می دهند که از راه اندازی اولیه تا ساخت موزیک را به شما نشان می دهند.

۷- دفترچه راهنمای نرم افزار را مطالعه کنید

بسیاری از شرکت ها وقتی نرم افزاری را ارائه می دهند، دفترچه ی راهنمای آن را هم به صورت آنلاین به کاربران ارائه می کنند که تمام اطلاعاتی که راجع به نرم افزار باید داشته باشید را می توانید در آن ها پیدا کنید. همچنین پیش از تغییر نرم افزارتان بد نیست نگاهی به این دفترچه ها بیندازید و ببینید نرم افزار جدید چه پلاگین هایی را ساپورت می کند، آیا محدودیت تعداد ترک وجود دارد یا نه و….

منبع Sweetwater
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.