۵ راه برای افزایش مهارت حضور روی استیج

برای موزیسین‌ها، هیچ چیز مهم‌تر از یک اجرای خوب نیست. استعداد، تیپ و ظاهر و حتی موسیقی‌تان می‌تواند متوسط باشد. اما اگر می‌خواهید شنوندگان و هوادارن‌تان را به وجد آورید، باید یک اجرای خیره‌کننده داشته باشید.

بعضی افراد به طور ذاتی و غریزی توانایی و مهارت کافی برای حضور صحنه‌ای را دارند اما خوش‌بختانه این مهارت، قابل یادگیری است و هر کسی می‌تواند آن را فرا گیرد. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که مهارت حضور صحنه‌ای دقیقا چیست… ما به این سوال پاسخ می‌دهیم. همه افراد وقتی به دنیا می‌آیند ممکن است توانایی و مهارت این را نداشته باشند که تنها با یک رقص کوتاه یا اشعاری عمیق و پرمعنا مخاطب را تحت تأثیر قرار دهند. اگر بدانید که مخاطبان‌تان به دنبال چه چیزی هستند و سعی کنید اجرایتان دربردارنده خواسته آن‌ها باشد، می‌توانید توجه آن‌ها را از ابتدا تا انتهای کنسرت، به خود معطوف کنید و این یعنی مهارت‌های یک حضور صحنه‌ای خوب و موفق. به تمام هنرمندان و اجراهای باورنکردنی‌شان فکر کنید. همه آن‌ها برای خودشان فاکتورهایی را در نظر می‌گیرند و سعی می‌کنند با رعایت آن فاکتورها، اجرایی به‌یادماندنی را داشته باشند.

اگرچه برای ارائه یک اجرای ماندگار و موفق، فاکتورهای زیادی وجود دارد؛ ما در این مقاله ۵ نکته اساسی و مؤثر را معرفی کرده‌ایم که جهت تقویت مهارت‌های حضور صحنه‌ای‌تان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. با ما همراه باشید…

این را درک کنید که در یک اجرای زنده، فقط شخص شما مهم نیست!

همه ما به عنوان یک هنرمند، معمولا درجاتی از خودشیفتگی داریم. ما گاهی اوقات به شکلی دیوانه‌وار فکر می‌کنیم که مخاطبان، عاشق ما هستند و حتی اگر ما بدترین اجرا را هم ارائه دهیم، آن‌ها باز هم حاضرند بابت خرید بلیت و تماشای اجرای ما، پول پرداخت کنند! باید درک کنید که در یک اجرای زنده، فقط شما مهم نیستید. در واقع روی صحنه، شما آخرین نفری هستید که مخاطبان به آن اهمیت می‌دهند.

نکته دوم این که وقتی نورها روی شما تمرکز می‌کنند و شما می‌درخشید، مهم‌ترین چیز، مخاطب‌تان است و حس آن‌ها به شما، کاملا به خودتان بستگی دارد. برای آن که با صدای خود، عواطف و احساسات آن‌ها را به وجد آورید، چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ چگونه می‌توانید با یک اجرای صادقانه و ترانه‌ای با مضمون تجربیات واقعی زندگی‌تان، به قلب آن‌ها نفوذ کنید؟ از نظر جسمی، چگونه می‌توانید کاری کنید که حتی با وجود موبایل‌ها و عوامل مزاحم، نگاه آن‌ها یک ثانیه هم از شما دور نشود؟ این وظیفه و مسئولیت شماست که مخاطب‌تان را در طول ۳ دقیقه و ۳۲ ثانیه آهنگ‌تان، از این دنیا دور کنید و به یک دنیای زیبا و شگفت‌انگیز ببرید.

مطمئن شوید که شنوندگان‌تان، احساس امنیت می‌کنند.

در یک اجرای زنده، مهم‌ترین چیز این است که شنوندگان بتوانند با خیالی آسوده، از هنر شما لذت ببرند. طبیعتا همه با دیدن فردی که دچار حمله عصبی شده، احساس ناامنی می‌کنند و قطعا هیچ‌کس نمی‌خواهد هنگام لذت بردن از یک کنسرت، با چنین صحنه‌ای مواجه شود. حتما شما هم افرادی را که در مسابقه‌های استعدادیابی دچار استرس و حمله عصبی می‌شوند را دیده‌اید. چنین چیزی واقعا مضحک و بسیار بد است. روی سخن ما با کسانی‌ست که سخت تلاش می‌کنند تا خود را کنترل کنند اما در نهایت نمی‌توانند حین اجرای زنده سر خود را بالا بگیرند و از نظر جسمی، هیجانات عصبی‌شان را کنترل کنند. به هر حال دیدن این دست اتفاقات برای مخاطبان ناراحت‌کننده است. آن‌ها برای سرگرم شدن آمده‌اند و اصلا تمایل ندارند به واسطه عدم ثبات شما، آزرده‌خاطر شوند. همیشه سعی کنید برای آن که شنوندگان‌تان عمیقا از هنر شما لذت ببرند، اجرایی متفکرانه و قوی را به آن‌ها ارائه دهید.

بدانید که مخاطب‌تان به دنبال چیست و آن را به او بدهید.

مردم پولی که سخت به دست آورده‌اند را برای تماشای چیزی که می‌توانند آن را در مسابقات استعدادیابی مدارس راهنمایی هم ببیند، خرج نکرده‌اند. آن‌ها به دنبال یک اجرای شگفت‌انگیز و فوق‌العاده هستند. هنرمندان بزرگ هرگز کاری نمی‌کنند که اجرای آن‌ها تکراری و قابل پیش‌بینی باشد. آن‌ها همیشه روی فشارها و هیجانات عصبی‌شان کنترل کامل دارند و به طور کلی می‌دانند که مخاطب‌شان به دنبال چیست و آن را به بهترین شکل به مخاطب‌شان ارائه می‌دهند. شما به عنوان یک هنرمند باید عاشق کاری که انجام می‌دهید باشید. باید موسیقی را در درون‌تان حس کنید. باید بتوانید مهارتی که طی سال‌ها تمرین به دست آورده‌اید را به بهترین شکل به عرصه ظهور برسانید. مهارت‌هایی مانند در دست گرفتن پایه میکروفن، رقصیدن، اجراهای سریع روی سازهایی مثل گیتار، پیانو و… . به هر حال بدانید که مخاطب‌تان برای چه به کنسرت شما آمده و دنبال چه چیزی است و سپس همان را به او بدهید 🙂

از محیط امن و راحت خود خارج شوید.

اعتماد به نفس، یکی از عوامل تعیین‌کننده در حضور صحنه‌ای خوب و موفق است. این اعتماد به نفس فقط به واسطه تمرینات زیاد، کسب تجربه و روحیه و نگاه مثبت به زندگی قابل دستیابی است. یک هنرمند خوب، نقاط ضعف خود را می‌شناسد و سعی می‌کند به سرعت آن‌ها را بهبود دهد. هیچ‌کس کامل و عالی نیست اما تلاش برای حفظ و سرمایه‌گذاری روی نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف می‌تواند شما را به یک هنرمند مستعد، بی‌نظیر و قوی تبدیل کند. در کلاس‌های خصوصی که فکر می‌کنید به آن‌ها نیاز دارید، ثبت‌نام کنید. در کافه‌ها و مکان‌هایی که مدت زیادی برای اجرا در آن مکان‌ها منتظر بوده‌اید، موسیقی اجرا کنید. برای روان‌تر شدن حرکات جسمی‌تان روی صحنه، در کلاس‌های رقص ثبت‌نام کنید. به طور کلی، هر کاری که اعتماد به نفس شما روی صحنه را تقویت می‌کند را انجام دهید. از محیط امن و راحت خود خارج شوید تا بتوانید اعتماد به نفس کافی برای حضور روی استیج را به دست آورید.

الگوی درونی‌تان را پیدا کنید.

همه ما یک نفر را می‌شناسیم که دوست داریم همیشه مثل او اجرا کنیم. مثلا خیلی از موزیسین‌ها Beyoncé را به عنوان الگویشان انتخاب می‌کنند و دوست دارند روزی بتوانند مانند او به اجرای موسیقی مشغول شوند و خود Beyoncé هنرمندی به نام Sasha Fierce را به عنوان الگوی درونی‌اش انتخاب کرده. حتما متوجه شده‌اید که منظورمان چیست. همه ما دو جنبه شخصیتی در زندگی شخصی و کاری‌مان داریم. منظور ما آن جنبه قوی، دلیر، با اعتماد به نفس و قابل اتکاست. مردم به خاطر این جنبه شخصیتی حاضرند پول بپردازند و اجرای شما را بارها و بارها ببینند. دریابید که چه چیزی شما را تبدیل به هنرمندی خلاق، منحصر به فرد و خاص می‌کند. شخصیت کاری و روزمره شما لزوما نباید یکی باشد اما باید بدانید که چه موقع و بر اساس کدام جنبه شخصیتی‌تان رفتار کنید.

جمع‌بندی

شاید کمی تغییر رویه بد نباشد. این را به خاطر داشته باشید که شما هیچ‌وقت نمی‌توانید برای انجام کاری، کاملا آماده باشید. این را بدانید که فرآیند یادگیری هرگز برای افراد حرفه‌ای متوقف نمی‌شود. در نهایت، سعی کنید از فرصت ویژه‌ای که به واسطه هنرمند بودن در اختیار شما قرار گرفته، به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و استعداد و هنرتان را با مردم جهان به اشتراک بگذارید.

منبع blog.sonicbids
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.