۱۳ اپلیکیشن کاربردی برای موزیک پرودیوسرها

برنامه‌های جانبی زیادی برای بهبود گردش کار و مدیریت فضای کار وجود دارد که در این مقاله به ۱۳ مورد آن اشاره می‌کنیم. کاری که این نرم‌افزارها انجام می دهند در DAW ها قابل اجرا نیست. استفاده از این برنامه‌ها، به طور قابل توجهی، فرایند ساخت موسیقی را سرعت می‌بخشد. هیچ یک از این برنامه‌ها برای تولید موسیقی نیستند؛ برای ساخت موسیقی باید از DAW استفاده کنید که چند نمونهٔ مشهور آن FL Studio, Logic Pro, Ableton و Pro Tools است. برای انتخاب DAW به مقاله‌ای با همین موضوع تحت عنوان راهنمای خرید نرم‌افزار آهنگسازی مراجعه نمایید.

۱. Audio Hijack (مک)

با این برنامه تمام صداها از هر منبعی (چت روم، وویس چت، موسیقی زمینهٔ سایت) قابل ضبط است؛ در واقع هر صدایی که از اسپیکر می‌شنوید.

Audio Hijack قادر به ساخت زنجیرهٔ سیگنال است. کاربردش را با یک مثال توضیح می‌دهیم: فرض کنید مشغول تماشای یک فیلم قدیمی هستید. فیلم‌های قدیمی معمولاً نویز دارند و صدایشان ضعیف است. صدا را با ساخت یک زنجیرهٔ سیگنال، با کیفیت مطلوبی ضبط کنید. به عنوان مثال در شروع زنجیره از پلاگین Waves’Z-Noise برای کاهش نویزها استفاده کنید، پشت سر آن از پلاگین Cytomic’s The Glue برای افزایش باس و نهایتاً از لیمیتر FabFilter’s Pro-L2 برای افزایش کلی صدا استفاده نمایید.

این نرم‌افزار تعدادی افکت صوتی به همراه یک EQ ده بانده دارد و به صورت پیش‌فرض شامل پلاگین‌های de-click, de-hum و de-noise است. همچنین امکانات زیادی برای کنترل پاسخ فرکانسی سیگنال ورودی دارد.

۲. Blackblaze (مک، ویندوز، لینوکس)

Blackblaze به شما کمک می‌کند تا از کل سیستم بکاپ تهیه کنید و در یک فضای امن آنلاین ذخیره کنید. هیچ محدودیتی برای آپلود یا داده‌هایی که بکاپ می‌گیرید وجود ندارد. از دست دادن اطلاعات و پروژه‌ها، بدترین اتفاقِ زندگی یک موزیک پرودیوسر است. حتی ذخیرهٔ اطلاعات در یک هارد اکسترنال نمی‌تواند جلوی آسیب‌های احتمالی را بگیرد. به هر دلیلی از جمله ویروسی شدن سیستم، شوک الکتریکی یا سرقت هارد، این امکان وجود دارد. تنها راه مطمئن، ذخیرهٔ اطلاعات در جایی خارج از سیستم است؛ جایی که کارشان حفاظت از داده‌هاست.

هزینهٔ این سرویس ۵ دلار در ماه است. با این حال اگر امکان استفاده از آن را ندارید یا دنبال یک جایگزین رایگان هستید (که البته پیشنهاد نمی‌کنیم)، از ترکیبی از سرویس‌های ذخیرهٔ ابری رایگان استفاده کنید. به عنوان مثال از طریق سرویس‌های رایگان مگا ۵۰ گیگ، وان درایو ۵۰ گیگ و گوگل درایو ۱۵ گیگ فضا در اختیار خواهید داشت. البته مسئولیت پخش فایل‌ها بین این سرویس‌ها بر عهدهٔ شماست.

۳. Balance Lock (مک)

بالانس لاک، برنامهٔ ساده‌ای برای برقراری توازن صدای اسپیکر چپ و راست است. گاهی هنگام جدا کردن اسپیکر یا هدفون، تعادل صدای چپ و راست به هم می‌خورد. Balance Lock جلوی این اتفاق را می‌گیرد.

4. Daisy Disk (مک)

این برنامه به صورت ویژوال نشان می‌دهد که فضای هارد چگونه اشغال شده است. به راحتی می‌توانید فایل‌های بزرگ به ترتیب اندازه را در هر فولدر، درایو یا کل سیستم پیدا کنید و در صورت لزوم حذف کنید. گاهی برخی از فایل‌ها مثل آپدیت‌های سیستم‌عامل حجم زیادی اشغال می‌کنند در حالی که هیچ استفاده‌ای از آن‌ها ندارید یا VST های قدیمی بلااستفاده. تمام این‌ها را می‌توانید با Daisy Disk شناسایی و حذف کنید.

در صورتی که کاربر ویندوز هستید می‌توانید از نرم‌افزارهای مشابه مثل WinDirStat یا TreeSize استفاده کنید. کاربران لینوکس می‌توانند از نرم‌افزار Baobab Disk Usage Analyzer استفاده کنند. با جستجوی عبارت Disk Usage Analyzer می‌توانید مشابه این برنامه را در سایر پلتفرم‌ها بیابید.

۵. Discord (مک، ویندوز، iOS و اندروید)

دیسکورد در واقع فضایی برای گفتگوی گیمرها است ولی با این حال در سایر موضوعات (مانند موزیک پروداکشن) نیز اتاق‌های گفتگو دارد. با عضویت و گفتگو در این گروه‌ها چیزهای جدیدی یاد می‌گیرید.

۶. EarMaster (مک و ویندوز)

EarMaster نرم‌افزاری برای یادگیری تئوری موسیقی، نت‌خوانی، آوازخوانی، تقویت گوش، ریتم و بسیاری از موضوعات مرتبط با موسیقی است که هزاران مدرسهٔ موسیقی از ۲۵۰۰ درس آموزشی آن استفاده می‌کنند.

۷. F.lux (مک، ویندوز، لینوکس، iOS و اندروید)

بدون خستگی تا ۵ صبح آهنگسازی می‌کنید؟ یکی از دلایلش ساطع شدن نور آبی از مانیتور است. نور آبی مغز را فریب می‌دهد که هنوز وقت خوابت نشده!

اگر مانیتورتان فیلتر نور آبی دارد که نیازی به این برنامه ندارید؛ در غیر این صورت با دانلود F.lux می‌توانید نور آبی را که برای چشم مضر است کاهش دهید. این موضوع کمک می‌کند تا خواب آرام‌تری داشته باشید و تنش کمتری روی چشم وارد شود.

صفحات مانیتور در طول روز به خاطر روشنایی محیط، آسیب زیادی به چشم نمی‌زنند ولی هنگام شب نور آن می‌تواند به چشم صدمه بزند و حتی روی چرخهٔ خواب اثر منفی بگذارد.

F.lux به صورت خودکار موقعیت جغرافیایی شما را تشخیص داده و به محض تاریک شدن هوا، شدت حذف نور آبی را تنظیم می‌کند. استفاده از نور شب، نور صفحه را به سمت نارنجی کمرنگ متمایل می‌کند. با این موضوع در ابتدا کمی سخت کنار می‌آیید ولی به مرور به آن عادت می‌کنید و نهایتاً کار به جایی می‌رسد که بدون آن نمی‌توانید به مانیتور نگاه کنید!

در سیستم‌عامل‌های جدید ( از جمله آپدیت‌های جدید ویندوز ۱۰ و اندروید و iOS) این ویژگی تحت عنوان Night light وجود دارد و نیازی به دانلود برنامه‌های جانبی مثل F.lux نیست.

۸. گوگل درایو (مک، ویندوز، iOS و اندروید)

گوگل درایو مجموعه‌ای از ابزارهای حرفه‌ای برای کسب‌وکارها است. گوگل داک، گوگ شیت، گوگل اسلاید و … . خوبی ابزارهای گوگل، یکپارچگی عالی و سینک لحظه‌ای با فضای ابری گوگل است. موزیک پرودیوسرها می‌توانند قطعات صدا را از طریق گوگل درایو با دیگران به اشتراک بگذارند. همچنین نت‌های موسیقی را می‌توانید در قالب یک فایل گوگل داک به اشتراک بگذارید. سایرین به انتخاب شما می‌توانند داکیومنت‌ها را ویرایش کنند، کامنت بگذارند یا تنها در نقش خواننده از آن استفاده کنند. ابزارهای گوگل حتی در حالت رایگان بیش از نیاز معمول است.

۹. Mixed in Key (مک و ویندوز)

این برنامه شما را در یافتن گام و تمپوی آهنگ یاری می‌کند. اطلاعات به دست آمده به صورت متادیتا در داخل فایل ذخیره می‌شود. دی جی ها از Mixed in Key برای تگ‌گذاری آهنگ‌ها استفاده می‌کنند. این کار کمک می‌کند تا هنگام میکس آهنگ‌، از قطعاتی با گام مشابه استفاده کنند و انتقال از یک ترک به ترک دیگر به نرمی صورت گیرد. من معمولاً موقع ساخت آهنگ خیلی از ترک مرجع استفاده می‌کنم و در بیشتر مواقع در همان گام آهنگ می‌نویسم؛ بنابراین آنالیز یک آهنگ برای پیدا کردن سریع گام، صرفه‌جویی زمانی خوبی برایم به همراه خواهد داشت.

۱۰. MusicMath (مک و iOS)

موزیک مث حاوی ابزارهایی مثل محاسبه‌گر fps, مترونوم، محاسبه‌گر تأخیر، سمپل ریت، نمودار فرکانسی نت‌ها، محاسبه‌گر کشش زمانی و تولیدگر تن صدای سینوسی است.

من موقع تغییر پارامترهای تأخیر و reverb خیلی از این ابزار برای تنظیم فواصل موسیقیایی استفاده می‌کنم (نت سفید، نت سیاه، چنگ، دولاچنگ و … .) گاهی ابزارهای Delay و Reverb، با دادن تمپوی پروژه، به صورت خودکار پارامترها را تنظیم می‌کنند؛ اینجا musicMath می‌تواند به شما کمک کند.

همچنین از این ابزار برای هدف‌گیری برخی از نت‌های خاص استفاده کنید. برای مثال، برای اضافه کردن Saturation به سیگنال، معمولاً فرکانس‌های پایه یا یکی از فواصل هارمونیک بالا را در گامی که روی آن کار می‌کنید هدف قرار دهید. این نرم‌افزار به شما خواهد گفت که مثلاً فرکانس نت F5 برابر 1396.91 هرتز است، بنابراین اگر در یکی از گام‌های F قرار بود کمی صدا را ضخیم‌تر کنید فرکانس مناسبی است.

۱۱. Quizetones (مک و iOS)

یک برنامهٔ عالی برای تقویت گوش موسیقیایی شماست. یک آهنگساز باید گوش دقیقی داشته باشد. یعنی بتواند نام نت‌ها و تفاوت فرکانسی آن‌ها را تنها با شنیدن، تشخیص دهد.

این برنامه با پخش فرکانس‌های مختلف، توانایی شما را در تشخیص فرکانس‌های پایه، تفاوتشان با هم و شدت و ضعف آن‌ها بهبود می‌بخشد.

Quizetones منبع یادگیری ارزشمندی برای مهندسان صدا است. این برنامه مانند یک بازی تنظیم شده و در صورت برنده شدن به مرحلهٔ بالاتر می‌روید. در این برنامه بازی‌های مختلفی وجود دارد. بازی اول کمک می‌کند تا فرکانس‌های اصلی و مهم را شناسایی کنید. بازی دوم فرکانس‌هایی مقطوع از سازهای متفاوت پخش می‌کند و شما باید تفاوت‌ها آن‌ها را شناسایی کنید. بازی سوم حجم صدای فرکانس‌ها را کم و زیاد می‌کند و شما باید تفاوت ولوم را تشخیص دهید.

۱۲. Reference 4 (مک، ویندوز)

رفرنس ۴، نرم‌افزاری از شرکت Sonarworks برای حذف رنگ‌آمیزی صدا توسط بعضی از اسپیکرها و هدفون‌ها است. در نسخهٔ معمولی، پروفایل‌های مختلفی از مدل‌های هدفون در نظر گرفته شده است. در نسخهٔ Studio با یک میکروفون می‌توانید هر مانیتور استودیویی را تشخیص دهید و بر اساس آن رنگ صدای را حذف کنید.

مسطح بودن پاسخ فرکانسی موضوع مهمی است؛ چرا که احتمال بروز اشکال در صدای نهایی را کم می‌کند. نکتهٔ جالبِ این برنامه این است که واقعاً درست کار می‌کند. وقتی برای اولین بار از Reference 4 استفاده کردم، مشکلاتی در صدا پیدا کردم که تا پیش از آن متوجه آن نبودم. وقتی قادر به شنیدن مشکلات یک آهنگ نیستید، دیگر مهم نیست در چه سطحی از توانایی قرار دارید.

تجربهٔ اول من در استفاده از این برنامه مثل تجربهٔ اولم از عینک بود. در نهایت همه چیز واضح‌تر می‌شود.

۱۳. Splice (مک و ویندوز)

Splice دنیای از قطعات صوتی در طبقه‌بندی‌های متنوع با لایسنس رویالتی فری است. رویالتی فری یعنی یکبار می‌خرید و به هر تعداد در هر پروژه‌ای که دوست دارید استفاده می‌کنید. قطعات موجود شامل انواع افکت‌های صوتی، لوپ‌ها، قطعات میدی، پریست‌ها و … است. شهرت این سرویس به خاطر کتابخانهٔ غنی و قابلیت بکاپ‌گیری آن است. شما می‌توانید به صورت تیمی روی پروژه‌های موسیقی کار کنید. همچنین می‌توانید به تعداد بی‌نهایت پروژه روی سرورهای کلود آن ذخیره کنید. اگر نمی‌خواهید از کل سیستم بکاپ تهیه کنید لااقل با کمک این سرویس از پروژه‌های موسیقی خود بکاپ بگیرید.

 

منبع blackghostaudio
عضویت در خبرنامه تهران ملودی
عضو خبرنامه ما شوید و مطالب و پیشنهادات ویژه ما را در ایمیل خود دریافت کنید.
نگران نباشید! هر زمان مایل باشید می‌توانید عضویت خود را لغو کنید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.